Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έντονη ενόχληση Τσίπρα για τα χημικά σε συνταξιούχους – Τι είπε με Τόσκα

Έντονη ενόχληση Τσίπρα για τα χημικά σε συνταξιούχους – Τι είπε με Τόσκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δακρυγόνο, ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης), Μέγαρο Μαξίμου, Νίκος Τόσκας, Συνταξιούχοι,

Δυσφορία στο πρωθυπουργικό γραφείο προκάλεσαν οι εικόνες των ΜΑΤ να ψεκάζουν με χημικά τους συνταξιούχους που πραγματοποιούσαν πορεία στη Βασ. Σοφίας και επιχειρούσαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός μετέφερε την ενόχλησή του στον αρμόδιο υπουργό, για τη χρήση χημικών και ζήτησε, να μην επαναληφθεί.

Από την πλευρά του ο Νίκος Τόσκας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το συμβάν.

Λίγα λεπτά μετά τη συνομιλία Τσίπρα-Τόσκα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι μετά το σημερινό περιστατικό στη διαδήλωση των συνταξιούχων, «δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Μάλιστα, ο κ. Τόσκας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη «για την περιορισμένη χρήση χημικών».

Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λίγο μετά την συνομιλία Τσίπρα-Τόσκα:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Σχετικά άρθρα