Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγιασμός με αιχμές: Ιερώνυμος: Το καράβι βουλιάζει – Βούτσης Είμαστε στο ίδιο κλαρί

Αγιασμός με αιχμές: Ιερώνυμος: Το καράβι βουλιάζει – Βούτσης Είμαστε στο ίδιο κλαρί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Βουλή των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης,

Με σύντομη συνομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στην οποία ο πρωθυπουργός του κρατούσε το χέρι, ολοκληρώθηκε στη Βουλή ο αγιασμός για την έναρξη της Β’ Συνόδου.

Εξερχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «υπάρχει έδαφος για συνεννόηση», ενώ νωρίτερα είχε ενδιαφέροντα διάλογο με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε στο γραφείο του που έχει διαμορφωθεί από μικρασιάτες πρόσφυγες.

Μάλιστα ο Ν. Βούτσης έδειξε στον Αρχιεπίσκοπο το βιβλίο που του έχει στείλει προ ημερών για την συμμετοχή της Εκκλησίας στην Αντίσταση.

Κατά την συζήτηση ο Αρχιεπίσκοπος είπε την γνωστή φράση «των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν» (και στα αρχαία και στα νέα ελληνικά) και εκτίμησε ότι «το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους».

Ο Ν. Βούτσης είπε ότι «είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί, συναποτελούμε ένα δένδρο με μεγάλες και βαθιές ρίζες. Είμαστε έκθετοι στη διεθνή συγκυρία. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν με λιγότερες προσδοκίες»

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι όλοι τον ρωτούν πού πάμε και συνέστησε «λιγότερες πικρίες, σύνεση, φρόνηση και όχι βιαστικά βήματα».

Ο Αρχιεπίσκοπος έρανε από τη θέση του προς όλες τις πτέρυγες χωρίς να κινηθεί προς τα βουλευτικά έδρανα και ευχήθηκε: «σας ευχόμαστε και σε σας και σε μας καλή δύναμη πολύ φρόνηση και καλή σύνεση σε ότι λέμε και κάνουμε».

Σχετικά άρθρα