Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βούτσης μιλούσε κι ο Σαμαράς άκουγε (φωτο)

Ο Βούτσης μιλούσε κι ο Σαμαράς άκουγε (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Απόστολος Κακλαμάνης, Νίκος Βούτσης, Πάτρα, Πρόεδρος της Βουλής, Σία Αναγνωστοπούλου, Τέρενς Κουίκ,

«Η ελευθεροτυπία είναι αγκωνάρι της δημοκρατίας και της ελευθερίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εγκαινιάζοντας στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας την έκθεση με τίτλο «Αχαιοί Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ελευθερία και η δημοκρατία αφορούν αυτόν που έχει διαφορετική άποψη, αφορούν αυτόν που είναι μειοψηφία, αφορούν αυτόν που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και δεν έχει την εκπροσώπηση και την δυνατότητα ο λόγος του να γίνει δημόσιος λόγος.

Άρα, πρόσθεσε, «η υπεράσπιση αυτών των αξιών, που γίνεται σε μεγάλο βαθμό μέσα και από την ελευθεροτυπία, πιστεύω πως αποτελεί καθήκον όλων μας σε πολύ δύσκολες εποχές».

«Ό,τι μένει όρθιο θα πρέπει να στηρίζεται από όλους»

Ο κ. Βούτσης επισήμανε πως «κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται από έντυπο μέσο, ανεξαρτήτως ιδεολογικής άποψης, παράδοσης και οπτικής, είναι ιδιαιτέρα χρήσιμη στην εποχή μας», διότι όπως συμπλήρωσε, «πέρασαν πολλά χρόνια που αυτά ήταν αυτονόητα, δηλαδή οι πολλές εφημερίδες, το μεγάλο βάρος που είχε ο έντυπος Τύπος».

Σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως «εδώ και χρόνια και όχι μόνο λόγω του διαδικτύου, αλλά λόγω και πολλών άλλων παραγόντων υπάρχει μία βαθύτατη κρίση και σε αυτόν τον τομέα».

Ως εκ τούτου, συνέχισε ο κ. Βούτσης, «ό,τι μένει όρθιο θα πρέπει να στηρίζεται από όλους, θεσμούς και ανθρώπους και παράλληλα να στηρίζεται κάθε προσπάθεια, ώστε να υπάρξουν και καινούριες εκδοτικές πρωτοβουλίες».

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

voutsis

Σχετικά άρθρα