Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουζάλας: Τα βήματα για την αποσυμφόρηση των νησιών από πρόσφυγες

Μουζάλας: Τα βήματα για την αποσυμφόρηση των νησιών από πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μουζάλας, Μετανάστες, Νέα Δημοκρατία, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Αποσυμφόρηση των νησιών με τρεις κινήσεις υλοποιεί και σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως τόνισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απαντώντας σε ερώτηση της ΝΔ.

Τα τρία στάδια του σχεδίου είναι:

– μεταφορά όσων δεν μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία

– μεταφορά των ασυνόδευτων ανήλικων

– διεύρυνση της συμφωνίας σε συνεργασία με εταίρους και Τουρκία για μεταφορά μεταναστών σε κλειστά κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα

«Η λύση είναι αποσυμφόρηση των νησιών. Μπορούμε να πάρουμε αυτούς που κρίνονται ότι απαγορεύεται να επιστραφούν στην Τουρκία. Η μετακίνηση δεν μπορεί να γίνει μαζικά γιατί θα προκληθούν αντιδράσεις και μέσα στους καταυλισμούς, αλλά διακριτικά, σιγά σιγά και με βάση το νόμο. Θα μεταφέρουμε και τα ασυνόδευτα ανήλικα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός αναγνωρίζοντας ότι «οι κάτοικοι των νησιών έχουν δίκιο», είπε ο Γ. Μουζάλας.

Ακόμη ο Γ. Μουζάλας ανακοίνωσε ότι «κάνουμε μία τεράστια διπλωματική προσπάθεια να αποσυμφορήσουμε πληθυσμό που με βάση την συμφωνία πρέπει να μείνει στα νησιά. Προσπαθούμε να διευρυνθεί η συμφωνία ώστε ένας αριθμός μεταναστών να μεταφερθεί σε κλειστά κέντρα στην ενδοχώρα. Έχουμε δει 13 υπουργούς, το συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο Ερντογάν και χθες στείλαμε επιστολή στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Τσαβούσογλου. Δεν είναι ευμενώς αποδεκτό το αίτημά μας, έχουμε δυσκολίες από τους πολιτικούς σας φίλους».

Αναφερόμενος στο άσυλο ο υπουργός προειδοποίησε ότι «κινδυνεύει να καταπέσει όλο. Πήραμε μία Υπηρεσία Ασύλου με 200 άτομα, κρατήσαμε την ίδια διευθύντρια, έχουν γίνει 600 και θέλουμε να τους διπλασιάσουμε. Ακόμη θέλουμε τα 80 άτομα από τον EASO να έρθουν άμεσα. Αν τα καταφέρουμε θα έχουμε το Νοέμβριο επιστροφή 250 άτομα κάθε εβδομάδα που θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα».

«Θέλετε να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσετε το οτιδήποτε. Επικρίνετε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έπεισε τα 7/10 των ηγεσιών της Ευρώπης που ανήκουν στο ίδιο κόμμα με τη ΝΔ», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Σχετικά άρθρα