Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με έκτακτο ΚΥΣΕΑ απαντά ο Τσίπρας στην προκλητικότητα Ερντογάν

Με έκτακτο ΚΥΣΕΑ απαντά ο Τσίπρας στην προκλητικότητα Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), Μέγαρο Μαξίμου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συνθήκη της Λωζάνης, Τουρκία,

Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα προχωρά η κυβέρνηση στη σκιά της προκλητικής δήλωσης του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης.

Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας θα γίνει στις 15:30.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθεί και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας επί της ουσίας μία επίσημη απάντηση στην προκλητικότητα του Τούρκου Προέδρου, παρά το γεγονός ότι κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως επρόκειτο για μία δήλωση εσωτερικής κατανάλωσης.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης ανέφερε στο ΣΚΑΙ μεταξύ άλλων ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν έχει συνηθίσει τον δυτικό κόσμο σε αιφνίδιες εκρήξεις αναθεώρησης και εν συνεχεία σε αναδιπλώσεις».

Πέραν τούτου απέδωσε την κίνηση Ερντογάν στις πιέσεις που δέχεται στο εσωτερικό με τον μετασχηματισμό του κράτους από κοσμικό κράτος σε λαϊκό Ισλάμ, αλλά και στη μεγάλη αναστάτωση που υπάρχει στα σύνορα της Τουρκίας και την ανησυχία της Άγκυρας για τη γεωγραφία της περιοχής.

Σχετικά άρθρα