Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ανακούφιση» και σφοδρή αντεπίθεση Μαξίμου για τις άδειες

«Ανακούφιση» και σφοδρή αντεπίθεση Μαξίμου για τις άδειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Διαπλοκή, Ιωάννης Καλογρίτσας, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, Πάνος Καμμένος, Τηλεόραση, Χρήστος Καλογρίτσας,

Έμπλεο… ανακούφισης είναι εκ νέου το κυβερνητικό επιτελείο μετά και την αποχώρηση Καλογρίτσα από τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, καθώς ορθώνεται και πάλι το αδιάβλητο της δημοπρασίας και οι πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας.

Η ταύτιση που είχε επιχειρήσει η ΝΔ της υποψηφιότητας Καλογρίτσα με την κυβέρνηση για να αποδομήσει την όλη διαδικασία είχε προκαλέσει πονοκέφαλο σε πολλά κυβερνητικά στελέχη.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα παρέπεμπαν στην αποστροφή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία τόνισε πως όποιος δεν δικαιολογήσει το πόθεν έσχες ή δεν καταβάλλει την πρώτη δόση εμπρόθεσμα, χάνει την άδεια το επόμενο δευτερόλεπτο.

Για το θέμα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς επισήμανε πως με την εξέλιξη Καλογρίτσα επιβεβαιώθηκε πως η όλη διαδικασία έχει πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξαρχής είχε ταχθεί κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα, σημείωσε πως «οι δήθεν κολλητοί της κυβέρνησης κόβονται».

Στο κυβερνητικό επιτελείο πάντως μετά και την τελευταία εξέλιξη υπογραμμίζουν πως η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με τον πέμπτο υπερθεματιστή, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εντός μάξιμουμ 5 ημερών θα ελεγχθεί αναφορικά με το πόθεν έσχες και εντός 15 θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη δόση.

Περαιτέρω δε, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνεται και το συνολικό έσοδο στα δημόσια ταμεία, ενώ ήδη έχουν καταβληθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σχεδόν 65 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου το Μέγαρο Μαξίμου χθες μετά και την πρωινή κυβερνητική σύσκεψη πέρασε σε σφοδρή αντεπίθεση.

ο Μαξίμου κλιμακώνουν την ταύτιση του Μοσχάτου και του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα συμφέροντα των καναλαρχών κάνοντας λόγο για «εξευτελισμό για την υπεράσπιση των καναλαρχών» και υπογραμμίζοντας ότι σχεδιάζει να επιστρέψει τα χρήματα που έχουν ήδη μπει στον κρατικό κορβανά.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει υπερβεί τον εαυτό της, στον ρόλο της Φωνής των Καναλαρχών», σημειώνουν χαρακτηριστικά και τονίζουν ότι «λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε».

Πάντως στο Μαξίμου εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εκτεθεί σε τέτοιο σημείο υπέρ των καναλαρχών που τυχόν θετική για το νόμο Παππά απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συνεδριάζει την προσεχή Παρασκευή, θα ανατρέψει όλο το κλίμα που έχει καλλιεργήσει το Μοσχάτο και θα θέσει αυτομάτως την αξιωματική αντιπολίτευση σε ρόλο απολογούμενου.

Σχετικά άρθρα