Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Süddeutsche Zeitung: Ο Τσίπρας δεν είναι λυτρωτής, αλλά είναι καλύτερος από τον Μητσοτάκη

Süddeutsche Zeitung: Ο Τσίπρας δεν είναι λυτρωτής, αλλά είναι καλύτερος από τον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πολιτικοί Αρχηγοί,

Ένα άρθρο με πολλές αναγνώσεις για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, φιλοξενεί η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ορκωμοσία της δεύτερης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η εφημερίδα αν και έχει αρνητικά σχόλια για τον Έλληνα πρωθυπουργό, επί της ουσίας απαξιώνει πλήρως -εμμέσως πλην σαφώς- τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό γιατί αν και δεν θεωρεί τον Τσίπρα ως χαρισματικό πολιτικό συγκριτικά τον θεωρεί καλύτερο απ όλους τους άλλους Έλληνες πολιτικούς και κατά συνέπεια και από τον Μητσοτάκη.

Στο σχετικό σχόλιο της Süddeutsche Zeitung αναφέρεται: «Ο περιπετειώδης συνασπισμός του Τσίπρα με το κόμμα των δεξιών λαϊκιστών ΑΝΕΛ δεν διαθέτει παρά ισχνή πλειοψηφία τριών εδρών στο κοινοβούλιο. Όμως ο πρωθυπουργός υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλουν οι δανειστές, αν και συνήθως όχι με την ταχύτητα που θα επιθυμούν στις Βρυξέλλες. Όπου ωστόσο όλοι εκπλήσσονται με την ικανότητα του Τσίπρα να μεταμορφώνεται».

Πάντως, το συμπέρασμα του δημοσιογράφου δεν είναι θετικό όπως σχολιάζει η Deutsdhe Welle: «Ο Τσίπρας δεν είναι ένας πολιτικός που έχει κάνει πραγματικά καλό στη χώρα. Φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα. Το 2015, με επιπολαιότητα, είχε βαυκαλίσει τον λαό του με την ιδέα ότι υπάρχει εύκολη έξοδος από την κρίση, γι’ αυτό οι άνθρωποι τον ψήφισαν».

Στη συνέχεια εκφράζονται επιφυλάξεις για την ικανότητα της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά, αλλά και για την πρόσφατη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών. «Η αλήθεια είναι ότι, εν μέρει, η πολιτική του πρωθυπουργού Τσίπρα έγινε πιο ειλικρινής. Εν μέρει όμως, απλώς απομυθοποιήθηκε. Ο Τσίπρας δεν είναι λυτρωτής. Δεν είναι καν ένας γνήσιος ανανεωτής. Αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι απλώς ο καλύτερος που έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η πολιτική τάξη στην Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα