Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβέρνηση: Τα προσφυγόπουλα στα σχολεία θα προστατευτούν

Κυβέρνηση: Τα προσφυγόπουλα στα σχολεία θα προστατευτούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μέγαρο Μαξίμου, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σχολεία,

Η διασφάλιση των προϋποθέσεων για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας για τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Παιδείας Ιωάννης Παντής, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Μπασκόζος.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμών στις δομές φιλοξενίας προχωρεί κανονικά και υλοποιείται σύμφωνα με τους προγραμματισμούς της γενικής γραμματείας Δημόσιας Υγείας.

Aποφασισμένη να προστατεύσει στην πράξη τα δικαιώματα των παιδιών

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει στην πράξη τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων στην υγεία και στην παιδεία, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα και της υγείας των κατοίκων όλης της χώρας.

Την Τετάρτη το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας διοργάνωσαν ημερίδα ενημέρωσης, κατά την οποία παρουσίασαν τα στοιχεία της εξέλιξης της ελονοσίας στη χώρα μας, ενώ έγινε αναφορά και στα κρούσματα των τελευταίων ετών.

Το κεντρικό μήνυμα από όλους τους συμμετέχοντες, ήταν ένα: Όχι στη φθηνή πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα της ελονοσίας, όχι στην κινδυνολογία και στον πανικό. Ναι στην επιστημονική τεκμηρίωση, στην πρόληψη, στην ενημέρωση και στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Το πνεύμα των ερευνών, των μελετών, της πρόληψης και της αντιμετώπισης από πλευράς πολιτείας και εμπλεκόμενων φορέων, έδωσαν ο Γ. Σαρόγλου, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας- Λοιμώξεων ΕΚΠΑ καθώς και ο Θ. Ρόζενμπεργκ, πρόεδρος ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ και Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής. “Να δοθεί τέλος στην κινδυνολογία και στην ελλειπή πληροφόρηση. Η κινδυνολογία γίνεται από κάποιους που εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς”. Στόχος, όπως σημείωσαν, να μην εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία μέσα στα επόμενα έτη, κάτι που θα μπορούσε να είναι επιζήμιο για τη χώρα μας.

Όπως ανέφεραν, τα περιστατικά ελονοσίας που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια συνδέονται τόσο με την αύξηση του μεταναστευτικού πληθυσμού, όσο και με Έλληνες ταξιδιώτες σε χώρες της Αφρικής.

Σχετικά άρθρα