Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τη Δευτέρα “σκάνε” 80 εκατ. για πρώτη φορά. Φυσικά θέλουν να μας ρίξουν»

«Τη Δευτέρα “σκάνε” 80 εκατ. για πρώτη φορά. Φυσικά θέλουν να μας ρίξουν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Attica Bank, Αλέξης Τσίπρας, Διαπλοκή, Ιωάννης Καλογρίτσας, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, Σωκράτης Φάμελλος, Τηλεόραση, Χρήστος Καλογρίτσας,

Σε ανοιχτή καταγγελία του σχεδίου ανατροπής που απεργάζονται υπερθεματιστές και καναλάρχες με την “αγαστή”, όπως τονίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας και κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη από χθες το TRIBUNE αποκάλυπτε την επιχείρηση “βυθίσατε το Μαξίμου” με τη σπέκουλα για Καλογρίτσα και τράπεζα Αττικής προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο νόμος, ενώ λίγες ώρες αργότερα τόσο ο Νίκος Παππάς όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος έκαναν ανοιχτά λόγο για σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης.

«Τους εύχομαι καλή τύχη. Θέλουν να επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση. Θέλουν να εμπλέξουν και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που λένε ότι πρέπει να παρέμβει. Το προηγούμενο καθεστώς παίζει τα τελευταία του χαρτιά. Τους καλώ να συνεχίσουν σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στο σενάριο ανατροπής.

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για “συμβόλαιο” και «για συντονισμένη πρωτοφανή επίθεση προς την κυβέρνηση από ΜΜΕ, τα οποία δεν πλειοδότησαν στον διαγωνισμό, αλλά και από πλειοδότες, οι οποίοι δεν θέλουν να καταβάλλουν την πρώτη δόση του τιμήματος για την κτήση της άδειας και από άλλους, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και αποδέχθηκαν τους όρους διεξαγωγής τους. Το γεγονός ότι στην αντιπαράθεση αυτή, μπήκε και η αντιπολίτευση με κάνει να αναρωτιέμαι εάν υπάρχει συμβόλαιο ή όχι…».

Κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στο TRIBUNE πάντως τόνισε πως “τη Δευτέρα πληρώνουν όλοι την πρώτη δόση, κοντά στα 80 εκατ. ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεσαι ενοχλεί αυτό. Φυσικά και θέλουν να μας ρίξουν”.

Όσον αφορά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και τις ενστάσεις των υπερθεματιστών και μειοδοτών κυβερνητικά στελέχη παραπέμπουν στη δήλωση του Νίκου Παππά και την αντίστοιχη του Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή: «Η νομιμότητα θα εφαρμοστεί για τους πάντες. Αν παρουσιαστεί οτιδήποτε μεμπτό για οποιονδήποτε, φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο και η άδεια πάει στον πρώτο επιλαχόντα».

Εν τω μεταξύ όλο το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, καθώς ήδη από χθες το βράδυ βρίσκεται στην κατοχή της το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Attica Bank.

Μετά το “αυτογκόλ” της ΝΔ για την Attica, αφού αποκαλύφθηκε ότι από κοινού με το ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει 13 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια, κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι “μπορεί να βγουν και άλλοι σκελετοί από το σκοτεινό παρελθόν”.

Την ίδια ώρα μένεα πνέουν κατά της ΝΔ με αφορμή τις εντεινόμενες πιέσεις προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίες ερμηνεύονται ως ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Από το Μαξίμου εκτιμούν ότι διόλου τυχαία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή έκανε λόγο για “περίεργη και εκκωφαντική σιωπή της Δικαιοσύνης”, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δύο στόχους:

Από τη μία πλευρά να εντείνει τις πιέσεις που επιχειρεί να ασκήσει η ΝΔ μέσα από την καλλιέργεια κλίματος ενόψει και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγμαιτκότητα του νόμου Παππά, ενώ από την άλλη να προετοιμάσει το έδαφος για το ενδεχόμενο να κριθεί συνταγματικός, ώστε να μπορεί εν συνεχεία να ισχυριστεί ότι υπήρξε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Σχετικά άρθρα