Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαξίμου: Η Ν.Δ. παραδέχεται τα θαλασσοδάνεια από την Attica

Μαξίμου: Η Ν.Δ. παραδέχεται τα θαλασσοδάνεια από την Attica
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Attica Bank, Δάνεια, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία,

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση για το θέμα της Τράπεζας Αττικής, υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με το ίδιο το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει συνολικά 13 εκ ευρώ δάνεια από το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα και καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χορηγήθηκαν αυτά τα “θαλασσοδάνεια” όπως τα χαρακτηρίζει το Μαξίμου.

“Θα βρει κάτι να πει ο κ. Μητσοτάκης για τα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το κόμμα του;”

Κυβερνητικές πηγές έθεταν ειδικότερα το ερώτημα: “Θα βρει κάτι να πει ο κ. Μητσοτάκης για τα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το κόμμα του από την Τράπεζα Αττικής;”, σχολιάζοντας:

“Όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στη ΔΕΘ ότι είναι αδιανόητο «μια Τράπεζα, με διοίκηση φιλική προς την Κυβέρνηση, να δίνει δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια» προφανώς δεν αναφερόταν στα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το ίδιο του το κόμμα από την Τράπεζα Αττικής.

Να, όμως, που όλα έρχονται στο φως. Σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ, την Τράπεζα Αττικής για την οποία σήμερα υποτίθεται ότι κόπτονται.”

Οι ίδιες πηγές κατέληγαν προκαλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ: “Έχει να απαντήσει κάτι ο κ . Μητσοτάκης για τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκαν αυτά τα θαλασσοδάνεια; Θα μας πει πότε και πώς προτίθεται να επιτρέψει τα χρήματα; Ή εφαρμόζει την «Συμφωνία Αλήθειας» όπου τον βολεύει;”

Απαντά στις κατηγορίες

Το Μαξίμου με αυτό τον τρόπο απαντά στις κατηγορίες της ΝΔ πως η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την Τράπεζα Αττικής για να δανειοδοτήσει ημέτερους, ενώ παράλληλα σε εξέλιξη παραμένει η κόντρα της κυβέρνησης με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. Όλα αυτά, με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες.

Σχετικά άρθρα