Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάποιοι πάνε για μαλλί αλλά θα βγουν κουρεμένοι με την Attica

Κάποιοι πάνε για μαλλί αλλά θα βγουν κουρεμένοι με την Attica
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Attica Bank, Δάνεια, Διαπλοκή, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ιωάννης Καλογρίτσας, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Καλογρίτσας,

Συνεχίζεται το blitzkrieg σε βάρος της κυβέρνησης με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες.

Καναλάρχες, Νέα Δημοκρατία και το “εκσυγχρονιστικό” ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν εξαπολύσει ολοκληρωτικό πόλεμο, βλέποντας πίσω από την αποδόμηση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών μία τελευταία ευκαιρία να ρίξουν την κυβέρνηση.

Η αγαστή συνεργασία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη Δεξιά συνεχίζεται σαν να μην πέρασε μία μέρα από την εποχή που βρίσκονταν στην εξουσία, επί διακυβέρνησης Σαμαρά.

Για του λόγου το αληθές, οι άριστες σχέσεις διαφάνηκαν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν την Τρίτη οι βουλευτές της ΝΔ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπέβαλαν εκ νέου το αίτημα να κληθούν οι τέσσερις υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αρχικά η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αρνήθηκε, η συνεδρίαση διεκόπη και τελικά το αίτημα Βενιζέλου εγκρίθηκε με τη στήριξη όλης της αντιπολίτευσης και της ΝΔ και μάλιστα με πρόταση Μάκη Βορίδη, ζητήθηκε το αίτημα να εγκριθεί βάσει του κανονισμού που αναφέρει ότι η επιτροπή πρέπει να αποδεχθεί την κλήση προσώπων εφόσον το αιτούνται τα δύο πέμπτα των μελών της.

Την ίδια ώρα η Attica Bank βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, με την αντιπολίτευση να “ξεχνά” το ρόλο της εν λόγω τράπεζας την περίοδο των παχιών – και όχι μόνο – αγελάδων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πληροφορίες του TRIBUNE ωστόσο λένε ότι λίαν συντόμως θα το θυμηθεί μαζί με όλο το πανελλήνιο.

Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει τις δανειοδοτήσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πολιτικό σύστημα, κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης, ζήτησε και θα λάβει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για τα δάνεια που χορήγησε η Attica Bank σε επιχειρήσεις Τύπου.

Η έρευνα της ΤτΕ στη μη συστημική τράπεζα διενεργήθηκε μετά από εντολή του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, του SSM (Single Supervisory Mechanism).

Μέσω της Attica Bank η αντιπολίτευση, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία και ο Βενιζέλος προσδοκά στο να επιβεβαιώσει το αφήγημα περί “αριστερής διαπλοκής”.

Να καταδειχθεί δηλαδή πως ο Χρήστος Καλογρίτσας, στον οποίον έχουν κολλήσει τη “ρετσινιά” του φίλου της κυβέρνησης, είναι ευνοημένος μέσα από τραπεζικό δανεισμό από την Attica.

Ο Χρήστος Σπίρτζης με τις χθεσινές του δηλώσεις έδωσε ένα στίγμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Και όπως πληροφορούμαστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έλαβαν το μήνυμα. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν, τόσο εντός όσο και εκτός της τράπεζας…

Σχετικά άρθρα