Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μυστικό ραντεβού Στουρνάρα με Σημίτη πριν πάει στον Τσίπρα;

Μυστικό ραντεβού Στουρνάρα με Σημίτη πριν πάει στον Τσίπρα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Στουρνάρας, ΚΕΕΛΠΝΟ, Κώστας Σημίτης, Σκάνδαλο, Τράπεζα της Ελλάδος,

Το κατώφλι της οικίας του πρώην πρωθυπουργού και “μέντορά” του, Κώστα Σημίτη πέρασε ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, λίγο πριν συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία” ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την αιφνιδιαστική έφοδο των εισαγγελέων Διαφθοράς στην έδρα της εταιρίας της γυναίκας του, η οποία βρίσκεται στο σπίτι τους, με αφορμή τη διερεύνιση της υπόθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ έσπευσε να συμβουλευθεί τον Κώστα Σημίτη.

Την είδηση πάντως διαψεύδει το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. «Η «πληροφορία» που είδε το φώς της δημοσιότητας, πως δηλαδή ο κ. Σημίτης συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη με τον Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρα είναι απολύτως ψευδής. Ο κ. Σημίτης, όλη την περασμένη βδομάδα βρισκόταν στο Κορακοχώρι Ηλείας» αναφέρεται από το γραφείο του Κώστα Σημίτη.

Πάντως, δεδομένο είναι ότι οι δύο πολιτικοί διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις από την εποχή που ο σημερινός κεντρικός τραπεζίτης ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού προετοίμαζε την είσοδο της χώρας στη νομισματική ένωση.

Χαρακτηριστικό των σχέσεων που διατηρούν οι δύο άνδρες είναι το γεγονός ότι στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα ο πρώην πρωθυπουργός “βλέπει” τον επόμενο επικεφαλής της “μεταρρυθμιστικής” Κεντροαριστεράς, δηλαδή του εκσυγχρονιστικού νεοφιλελεύθερου χώρου, όπως είχε αποκαλυφθεί πρόσφατα από σχετικά δημοσιεύματα.

Έτσι, στο τετ α τετ που είχαν οι δύο άνδρες τέθηκαν επί τάπητος τα δεδομένα προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη… διαχείριση κρίσεως μετά και την έφοδο των εισαγγελέων για το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και την “εκδικητική” πρωτοβουλία Στουρνάρα για την Attica Bank, μέσω της οποίας επιχειρείται να διεμβολιστεί τόσο η ίδια η κυβέρνηση όσο και η διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Το σκληρό μήνυμα Τσίπρα

Αμφότερες οι πλευρές της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος διαβεβαίωναν μετά την απογευματινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο πως «δεν υπάρχει καμία σκιά στη θεσμική σχέση κυβέρνησης και ΤτΕ».

Είναι γνωστό ότι η διερεύνιση της υπόθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη, καθώς είχε αναλάβει έργα στην εταιρία της όσο ο Γιάννης Στουρνάρας βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομίας, αποτελεί μονάχα την αφορμή.

Από την Ηρώδου Αττικού το μήνυμα που έδωσαν στον Γιάννη Στουρνάρα είναι ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στο έργο της».

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως, πνέουν μένεα κατά του κεντρικού τραπεζίτη για τις πολιτικές παρεμβάσεις που συχνά πυκνά πραγματοποιεί, κάτι που δεν συνάδει με τη θεσμική του θέση.

Για αυτό το λόγο και ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2014, όταν και «φυγαδεύθηκε» στην ΤτΕ ο κ. Στουρνάρας είχε αντιδράσει σφόδρα.

Ενδεικτική της ενόχλησης που παραμένει στο Μαξίμου είναι η φράση που χρησιμοποίησε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος μετά το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Γιάννη Στουρνάρα παρουσία και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη: Δεν θα υπάρχει κανένα θέμα εάν αντιληφθεί ότι δεν είναι πλέον υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου».

«Oι διαρροές που συσχετίζουν την έρευνα κατά της συζύγου του με την Attica Bank δεν βοηθούν» πρόσθεσε η ίδια πηγή, επισημαίνοντας μάλιστα το γεγονός ότι οι αποφάσεις για την Attica Bank από την ΤτΕ πάρθηκαν δύο μέρες μετά την εισαγγελική έρευνα.

Σχετικά άρθρα