Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Μητσοτάκης ξεφτύλισε τον Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ

Πώς ο Μητσοτάκης ξεφτύλισε τον Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Στην πλήρη αποδόμηση του Αντώνη Σαμαρά προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε μία αποστροφή του λόγου του σημείωσε χαρακτηριστικά: “Δεν θέλω να γίνω ένας κρίκος στην αλυσίδα μνημονιακών πρωθυπουργών που δεν κατάφεραν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της χώρας”.

Και μπορεί η αναφορά αυτή σε πρώτη ανάγνωση να αφορά στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμανε κόκκινο συναγερμό στο σαμαρικό στρατόπεδο.

Με τη φράση αυτή ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέθεσε δημόσια τον Αντώνη Σαμαρά, αποδομώντας πλήρως τη διακυβέρνησή του και το περίφημο success story.

Ξεχνά βέβαια ο κ. Μητσοτάκης ότι ο ίδιος αποτελούσε πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και υπερασπιζόταν μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός του τις πολιτικές της περιόδου 2012 – 2014…

Η φράση πάντως του κ. Μητσοτάκη έρχεται σε μία χρονική συγκυρία που οι σχέσεις με το λεγόμενο “σαμαρικό” στρατόπεδο βρίσκονται σε βαρομετρικό χαμηλό, με τον πρώην πρωθυπουργό να κρατά αποστάσεις από τις πολιτικές Μητσοτάκη και να προετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες το έδαφος για την επάνοδό του.

Διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στενοί συνομιλητές του υπεραμύνονται των πολιτικών της διακυβέρνησης Σαμαρά και τονίζουν με νόημα ότι στο πολιτικό αδιέξοδο που διαβλέπουν στο προσεχές μέλλον, ο Μεσσήνιος πολιτικός “θα είναι παρών”.

Τέλος, οφείλουμε ως TRIBUNE να διατυπώσουμε το ερώτημα το οποίο προκύπτει από τη συγκεκριμένη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ή ομολογεί την αποτυχία του αποδεχόμενος ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός ή εντέχνως επιστράτευσε ένα τσιτάτο με προφανή στόχο τον Αλέξη Τσίπρα και αφανή τον Αντώνη Σαμαρά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού στο εσωτερικό δράμα της ΝΔ…

Σχετικά άρθρα