Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το παρασκήνιο της “εκδίκησης” Στουρνάρα και η οργή του Μαξίμου

Το παρασκήνιο της “εκδίκησης” Στουρνάρα και η οργή του Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Attica Bank, Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Στουρνάρας, ΚΕΕΛΠΝΟ, Μέγαρο Μαξίμου, Σκάνδαλο, Τράπεζα της Ελλάδος,

Ακόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ ΜαξίμουΣτουρνάρα ξετυλίχθηκε μετά την έφοδο εισαγγελέων στην εταιρία της συζήγου του κεντρικού τραπεζίτη για την πολύκροτη υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι προβληματικές σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος δεν ρίχνουν κανέναν από τα σύννεφα, δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν από την πρώτη στιγμή κιόλας, από το καλοκαίρι του 2014 αντιδράσει σφόδρα στην προσπάθεια “φυγάδευσης” του τότε υπουργού Οικονομικών στο “απυρόβλητο” της ΤτΕ.

Η συγκατοίκηση των δύο έκτοτε ήταν δεδομένο ότι θα είναι προβληματική αν και μέχρι στιγμής αναγκαστική.

Πολλάκις το Μέγαρο Μαξίμου έχει αντιδράσει οργισμένα στις πολιτικές παρεμβάσεις του Γιάννη Στουρνάρα, οι οποίες ξεπερνούν τον θεσμικό του ρόλο ως κεντρικού τραπεζίτη και αποκαλύπτουν τις πολιιτκές φιλοδοξίες του για τον πρωθυπουργικό θώκο.

Η χθεσινή αντίδρασή του ωστόσο προκάλεσε το μένος του Αλέξη Τσίπρα, αφού αμέσως μετά την έφοδο των εισαγγελέων για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τα προγράμματα εκατομμυρίων που είχε αναλάβει η εταιρία της συζύγου του, Σταυρούλας Νικολοπούλου, με μία κίνηση που εκλήφθηκε ως πράξη αντεκδίκησης ο Γιάννης Στουρνάρας “έκοψε” τις προτάσεις ΤΣΜΕΔΕ για τη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής και “πάγωσε” όλες τις χορηγήσεις της, απειλώντας την ευστάθεια ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα, παρά την επικοινωνία που είχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με τον Αλέξη Τσίπρα για το περιστατικό, με τον πρωθυπουργό σύμφωνα με πληροφορίες να ενημερώνεται από τον ίδιο τον Γιάννη Στουρνάρα για την έφοδο των εισαγγελέων, από την ΤτΕ διέρρεαν στη συνέχεια πως επρόκειτο για πολιτική απόφαση, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο “πάσα” στην αντιπολίτευση να κάνει λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Αν κάποιος θεωρεί ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να εξετάζει το τάιμινγκ που πρέπει να δράσει για να πατάξει την παραβατικότητα, μάλλον κάνει λάθος. Γι αυτό επί της ουσίας ισχυρίστηκε -μεταξύ άλλων- η κ. Λίνα Νικολοπούλου με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία της.

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία», δήλωσε εγγράφως η κ. Νικολοπούλου.

Η δήλωση αυτή πάντως, της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, σίγουρα βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, καθώς είναι άκρως πολιτική και δεν αποτελεί δήλωση υπεράσπισης της τιμής, της υπόληψης και φυσικά της νομιμότητας των έργων της, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πριν ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης.

Αποτελεί καθαρά πολιτική δήλωση που σίγουρα θα έχει …ουρά.

Η κ. Λίνα Νικολοπούλου έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Μόνη της όμως ενέπλεξε στην υπόθεση που διερευνά η Δικαιοσύνη τον σύζυγο της Γιάννη Στουρνάρα.

Και επειδή στην χώρα μας, και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική και τους πολιτικούς, κυριαρχεί η πεποίθηση ότι «το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό» ακόμη και αν η κ. Νικολοπούλου αποδειχτεί παντελώς αμέτοχη σε παράνομες ή παράτυπες πράξεις, δεν παύει να είναι η σύζυγος του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους δύο…

Σχετικά άρθρα