Οι Δήμαρχοι Καλλιθέας κος Κάρναβος και Μοσχάτου – Ταύρου κος Ευθυμίου επικροτούν την ένταξη του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.
Η αντίδραση της αντιπολίτευσης και η καταψήφιση του έργου στο περιφερειακό συμβούλιο μόνο ακατανόητη δεν είναι.
Αγνοούν την τοπική κοινωνία, αγνοούν τους αγώνες των κατοίκων αλλά πάνω από όλα δεν υπολογίζουν την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, “ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, στη συνεδρίασή της στις 8/9/16, στα πλαίσια της τροποποίησης του προϋπολογισμού και του προγράμματος εκτελεστέων έργων, κατά την οποία εντάχθηκε το έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου με δέσμευση ποσού ύψους 150.000.000 €, στο οποίο περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση του τμήματος στο Δήμο μας, εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του και ευχαριστεί την Περιφερειάρχη, κα Ρένα Δούρου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους για τη στήριξή τους”.
O Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, δήλωσε συγκεκριμένα:
«Η έγκριση του ποσού των 150.000.000 € για την ευρύτερη ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και την αντιπλημμυρική του θωράκιση που δρομολογήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, αποτελεί δέσμευση ιδιαίτερης σημασίας για εμάς. Μετά από αγώνες δεκαετιών αλλά και προσπάθεια των Δημοτικών Αρχών, το έργο που θα δώσει πνοή σε όλη την Αθήνα και ιδιαίτερα στο Δήμο μας, αλλά που κύρια θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την πόλη μας, μπαίνει στη φάση της υλοποίησής του».
Για την απόφαση αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Η έναρξη του έργου της ανάπλασης της παραλίας αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη σε ένα πολύ σημαντικό έργο για την Καλλιθέα αλλά και την Αττική, ευρύτερα.
Η σημερινή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα, μεταξύ αλλων, και των προσπαθειών που έκαναν επί πολλά χρόνια οι κάτοικοι και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το σύνολο του έργου.
Το έργο αυτό μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, του περιβάλλοντος αλλά και στην υπόθεση της βιώσιμης ανάπτυξης”.