Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πονοκέφαλος” Μητσοτάκη για το… “αυτογκόλ” με το Δημόσιο

“Πονοκέφαλος” Μητσοτάκη για το… “αυτογκόλ” με το Δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Δημοσκοπήσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Έχοντας επιβαρύνει την ατζέντα της ΝΔ με περισσή δόση νεοφιλελευθερισμού και με “ρομφαία” την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και τη συρρίκνωση του Δημοσίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται εγκλωβισμένος στις στρατηγικές του επιλογές.

Και τούτο διότι όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα που έχουν στα χέρια τους στο επιτελείο της ΝΔ δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά και δεν… ακουμπά από το εκλογικό σώμα των δημοσίων υπαλλήλων, των ανέργων και των νέων.

Παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ κάνουν λόγο για “αυτογκόλ” με τη διαρκή δαιμονοποίηση του Δημοσίου ώστε να καταστεί η ΝΔ θελκτική επιλογή για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τον ιδιωτικό τομέα.

Ήδη εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης κουβαλά τη “ρετσινιά” των απολύσεων στο Δημόσιο από τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί διακυβέρνησης Σαμαρά.

Για το γεγονός αυτό στο γαλάζιο επιτελείο επιχειρούν να ανατρέψουν το κλίμα, με τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ να ισχυρίζεται ότι τάσσεται κατά των απολύσεων – πλέον – στο Δημόσιο.

Αποκορύφωμα ήταν η αναφορά του στη συνέντευξη στο ΣΚΑΙ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας. Μπορεί η εν λόγω δέσμευση να ακούγεται ευχάριστη όταν καλούνται οι πολίτες να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, ωστόσο η συνέχεια της ίδιας απάντησης που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Παπαχελά είναι ενδεικτική της αντίληψης που έχει για το κοινωνικό κράτος.

“Πραγματικά πιστεύετε ότι δεν θα μπορέσουμε να βρούμε 800 εκατ. ευρώ να περικόψουμε από την Παιδεία και την Υγεία;” σημείωσε απαντώντας στο πού θα βρεθούν οι ισοδύναμοι πόροι και επιχειρώντας να αποκρούσει την κατηγορία της κυβέρνησης ότι “ο Μητσοτάκης θα σαρώσει το Δημόσιο με απολύσεις”.

Η αναφορά του αυτή μάλιστα έγινε την ίδια ώρα σχεδόν που από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε την ενίσχυση της Παιδείας και της Υγείας με τα 246 εκατ. ευρώ που μπήκαν στα κρατικά ταμεία από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, καθιστώντας τη σύγκριση αναπόφευκτη…

Σχετικά άρθρα