Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας για το Κυπριακό: Λύση χωρίς το σύστημα των εγγυήσεων

Τσίπρας για το Κυπριακό: Λύση χωρίς το σύστημα των εγγυήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μπαν Κι Μουν, Νέα Υόρκη, Νίκος Αναστασιάδης, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Τουρκία,

Συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη στήριξη της χώρας μας στις «συνομιλίες για βιώσιμη και ολοκληρωμένη λύση, χωρίς τουρκικά στρατεύματα και χωρίς το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων, λύση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ε.Ε».

Η συνάντησή του με τον κ. Άιντε διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα και κατά τη διάρκειά της ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών.

Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη στο δείπνο εργασίας που είχαν οι δύο πολιτικοί το βράδυ της Πέμπτης.

Αμφότερες οι πλευρές διαπιστώνουν μία έντονη κινητικότητα γύρω από το θέμα της Κύπρου και στόχος της προεργασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι να προετοιμαστεί καλύτερα το έδαφος για την επικείμενη συνεδρίαση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 18 ώς τις 24 Σεπτεμβρίου.

Το επόμενο επεισόδιο για το Κυπριακό θα παιχτεί την Τετάρτη, όταν και ο Έσπεν Μπαρθ ‘Αιντε θα έχει μία τελευταία συνάντηση με τους δύο ηγέτες πριν τη Σύνοδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Την ίδια ημέρα εν τω μεταξύ το κατώφλι της Ηρώδου Αττικού αναμένεται να περάσει και ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.

Σχετικά άρθρα