Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη «μίνι» Σύνοδο Κορυφής στη Βιέννη για το προσφυγικό ο Τσίπρας

Στη «μίνι» Σύνοδο Κορυφής στη Βιέννη για το προσφυγικό ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αυστρία, Βιέννη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κρίστιαν Κερν, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Στη «μίνι» Σύνοδο Κορυφής ηγετών της ΕΕ, με θέμα το προσφυγικό αναμένεται να συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη, την οποία συγκαλεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν.

“Στόχος η συζήτηση σχεδίων για την προστασία των συνόρων της Συνθήκης Σένγκεν”

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κρίστιαν Κερν, στόχος της Συνόδου είναι «η συζήτηση, σχεδίων για την προστασία των συνόρων της Συνθήκης Σένγκεν, με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των άμεσα ενδιαφερόμενων χωρών και με τη συμμετοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου».

Όπως τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, μετά τις συνομιλίες του με τον Σλοβένο πρωθυπουργό, Μίρο Τσέραρ, στο προσφυγικό “δεν χρειάζονται μόνον λόγια, αλλά απαιτούνται και πράξεις”, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «το να δημιουργεί κανείς νέους συνοριακούς φράχτες εντός του χώρου Σένγκεν, αποτελεί μόνον τη δεύτερη καλύτερη λύση».

Κατά την άποψή του, ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι η από κοινού προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά άρθρα