Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πόλεμος” για την παρέμβαση Μητσοτάκη στο ΣτΕ για τις άδειες (βίντεο)

“Πόλεμος” για την παρέμβαση Μητσοτάκη στο ΣτΕ για τις άδειες (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Διαπλοκή, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Συμβούλιο της Επικρατείας, Τηλεόραση,

Κατακόρυφα ανεβαίνει εκ νέου το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή την αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Το Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την σχετική απόφαση στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά, καθώς και με αφορμή την επίθεση του Μοσχάτου για υποτιθέμενη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Η ΝΔ έκανε λόγο για «ωμή, προκλητική και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» από τον πρωθυπουργό, προκαλώντας τη σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης, που κατηγόρησε την Πειραιώς ότι λειτουργεί σαν γραφείο τύπου των καναλαρχών.

«Στην συνέντευξή του στην ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός δήλωσε επί λέξει ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η Κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως».

“Ας μην ανησυχεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, που θυμήθηκε προσφάτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και κυρίως ας βρει κάτι άλλο να κάνει, από το να λειτουργεί σαν γραφείο τύπου των καναλαρχών” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Μύδροι για παρέμβαση Μητσοτάκη

“Αντιλαμβανόμαστε ότι το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, θεωρεί παρέμβαση στην Δικαιοσύνη και τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη” απάντησε η κυβέρνηση αναφορικά με παλιότερες δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

«Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

Από το Μαξίμου σημειώνουν χαρακτηριστικά πως η ΝΔ “ωρύεται ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις άδειες”, τώρα “περιμένουμε πύρινη καταγγελία από το γραφείο Τύπου της εναντίον του αρχηγού τους”.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν πως με την εν λόγω δήλωση ο επικεφαλής της ΝΔ, που έχει συνταχθεί εξαρχής στο πλευρό των καναλαρχών, επιχειρεί να περάσει “γραμμή” στο ΣτΕ.

Να ξεκαθαρίσει εάν θα επιστρέψει τα 246 εκατ. ευρώ

Παράλληλα, συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν πως στη ΝΔ θα πρέπει να εξηγήσει ευθέως αν θα επιστρέψει τα 246 εκατομμύρια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αναφορικά με την ολοκλήρωση της δημοπρασίας και την ενίσχυση των κρατικών ταμείων με 246 εκατ. ευρώ που διοχετεύονται σε κοινωνικές δράσεις στην Υγεία και την Παιδεία.

«Παρακολουθούμε σχεδόν καθημερινά και με αμείωτο ενδιαφέρον τον κ. Δένδια να υπόσχεται στους καναλάρχες ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιστρέψει τα 246 εκατομμύρια του διαγωνισμού για τις άδειες, και τον κ. Κουμουτσάκο να τον αδειάζει, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα», αναφέρουν, ειδικότερα, οι ίδιες πηγές και σχολιάζουν: «Ωραία “Συμφωνία Αλήθειας”.. Ας συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα