Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το δικό του “Ζάππειο” για τη ΔΕΘ ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Το δικό του “Ζάππειο” για τη ΔΕΘ ετοιμάζει ο Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ΕΝΦΙΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ,

Έχοντας πλέον να αντικρούσει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες και το πλάνο εξόδου από την κρίση που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά το 48ωρο της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να οικοδομήσει την πρότασή του για εναλλακτική διακυβέρνηση.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη “βλέπουν” τη ΔΕΘ ως εφαλτήριο για την χειμερινή αντεπίθεση που θα επιχειρήσει η ΝΔ, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση θα βρεθεί προ αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις.

Επενδύοντας στην φοροδοτική εξάντληση του κόσμου και παρά το σύνθημα για Συμφωνία Αλήθειας, η ΝΔ απεργάζεται τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη βάση ενός νέου Ζαππείου, το οποίο θα προϋποθέτει επαναδιαπραγμάτευση στόχων της υπάρχουσας συμφωνίας για την αποκλιμάκωση φορολογικών συντελεστών.

Αντίβαρο για τις “ελαφρύνσεις”, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ με αφορμή τη δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% σε βάθος διετίας θα είναι οι περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες, όπως αυτές της Υγείας και της Παιδείας.

Ωστόσο, την ίδια ώρα στο Μοσχάτο “βλέπουν” τη μάχη της ΔΕΘ ως μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για κλιμάκωση της πόλωσης με στόχο τις πιέσεις προς το χώρο του κέντρου.

Εκεί αποσκοπεί και η αντιπολίτευση “άσπρου – μαύρου” που οικοδομεί η ΝΔ, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος από το βήμα του Βελλίδειου Ιδρύματος να απλώσει τα δίχτυα του στο εκλογικό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Παράλληλα, μία αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη στο ΣΚΑΙ φαίνεται πως αποκαλύπτει τη σολομώντεια λύση που αναζητά ο πρόεδρος της ΝΔ για τη συνεργασία με στελέχη του “σημιτικού” ΠΑΣΟΚ και του “μεταρρυθμιστικού κέντρου”.

Η αναφορά σε “κυβέρνηση αρίστων” λιγο μετά το τετ α τετ που είχε με τον Κώστα Καραμανλή, δείχνει πως ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να υπερπηδήσει τις σφοδρές αντιδράσεις του καραμανλικού μπλοκ για το ενδεχόμενο “πράσινων” στελεχών στα γαλάζια ψηφοδέλτια μέσα από την μετέπειτα υπουργοποίησή τους.

Δεν θα είναι δηλαδή υποψήφιοι στα γαλάζια ψηφοδέλτια, αλλά θα αποτελούν πρώτης γραμμής εξωκοινοβουλευτικά κυβερνητικά στελέχη εάν προκύψει κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα