Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα ύστερα του κόσμου: Η ΝΔ ζητά την άμεση εφαρμογή νόμου που καταψήφισε

Τα ύστερα του κόσμου: Η ΝΔ ζητά την άμεση εφαρμογή νόμου που καταψήφισε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Καρατζαφέρης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Σταθάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Όλγα Κεφαλογιάννη,

Μπορεί στη ΝΔ να απορρίπτουν τις κατηγορίες για στρατηγικό αδιέξοδο, ωστόσο η ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου τείνει να επιβεβαιώσει είτε το αδιέξοδο πολιτικής είτε την κυβίστηση ολκής.

Ο λόγος για τον αναπτυξιακό νόμο που έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Σταθάκης και υπερψηφίστηκε στις 16 Ιουνίου.

Τότε, η ΝΔ είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να το χαρακτηρίζει “πουκάμισο αδειανό”

«Ο αναπτυξιακός νόμος που έχει φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή δεν είναι τίποτε άλλο από την επιστροφή στον κρατικισμό και τη γραφειοκρατία» σημείωνε χαρακτηριστικά τον Ιούνιο ο κ. Μητσοτάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος επιχειρώντας να δικαιολογήσει την επικείμενη καταψήφιση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνιζε πως «όταν η οικονομία έχει ανάγκη από 100 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο σαν φάρσα μπορεί να κατατίθεται ο αναπτυξιακός νόμος, και εμείς στη φάρσα λέμε “όχι”».

Τρεις μήνες μετά ωστόσο τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει, καθώς στην επίμαχη ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία συνυπογράφουν 42 βουλευτές της ΝΔ, ζητούν την άμεση εφαρμογή του αναπτυξιακού νόμου που καταψήφισαν.

Στην ερώτηση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Σταθάκης έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι ο νέος “αναπτυξιακός νόμος” θα είναι σε πλήρη εφαρμογή τον Σεπτέμβριο και ότι με το νέο σύστημα, θα επιταχυνθεί η διαδικασία αξιολόγησης των επενδύσεων, των οποίων η χρηματοδότηση εκκρεμεί από τους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους.

Επειδή η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν φημίζεται για την αποτελεσματικότητά της και επειδή πρέπει να αποδεσμευτούν άμεσα πόροι για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, ζητούμε να απαντήσει συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού:

Ποιες διοικητικές πράξεις έχουν εκδοθεί για να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος;

Πότε θα εκδοθούν οι 8 προκηρύξεις για τα επιμέρους καθεστώτα ενισχύσεων;

Ποιες επιτροπές έχουν συσταθεί; Έχει προχωρήσει η χρηματοδότηση των επενδύσεων, που είχαν ενταχθεί στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους;».

Σχετικά άρθρα