Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιους φοβάται ο Μητσοτάκης και τονίζει πως “ο πρόεδρος είμαι εγώ”

Ποιους φοβάται ο Μητσοτάκης και τονίζει πως “ο πρόεδρος είμαι εγώ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Βίντεο, Εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία,

Αντικρουόμενα μηνύματα εξέπεμψε από το τηλεοπτικό βήμα του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τη μία πλευρά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να εμφανίσει τη ΝΔ συμπαγή κάτω από το πρίσμα του αιτήματος για εκλογές και να διαψεύσει την κλιμακούμενη εσωστρέφεια που υπάρχει για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, την ταύτιση με τη διαπλοκή στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και πολλές στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας που έχουν οδηγήσει σε “φιάσκο”.

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ καμία εσωστρέφεια για αυτό το ζήτημα. Δεν διυλίζουμε τον κώνωπα στο νομικό της σκέλος (η υπόθεση) βρίσκεται στη δικαιοσύνη και πολιτικά έχει κριθεί».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, δήλωσε ότι έχει παραγωγική σχέση με τους κ. Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά και προσέθεσε με νόημα ότι «σέβομαι απόλυτα την άποψή τους. Την καταθέτουν πάντα σε εμένα κατ’ ιδίαν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Τί σημαίνει αυτό; Ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να αποκόψει από τους δύο προκατόχους του όσους, δημοσίως, εμφανίζονται ως υπερασπιστές ή εκφραστές των θέσεών τους.

Από την άλλη βέβαια, για κάποιον ανεξήγητο λόγο αφού δεν τίθεται θέμα εσωκομματικού πολέμου σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ίδιος θέλησε σε με μία λουδοβίκεια αντίληψη να υπογραμμίσει πως “ο πρόεδρος είμαι εγώ” κατά το “το κράτος είμαι εγώ”.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κλείσει ούτε καν έναν χρόνο στο τιμόνι της ΝΔ και νοιώθει την ανάγκη να στείλει το μήνυμα αυτό στους εσωκομματικούς επικριτές του, μάλλον κάτι έχει αντιληφθεί το οποίο προσπαθεί να προλάβει…

Δείτε το βίντεο

Σχετικά άρθρα