Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς η Κεντροαριστερά έβγαλε διαζύγιο πριν… παντρευτεί – Όλο το παρασκήνιο

Πώς η Κεντροαριστερά έβγαλε διαζύγιο πριν… παντρευτεί – Όλο το παρασκήνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΗΜΑΡ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κεντροαριστερά, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ, Φώφη Γεννηματά,

Με το νυφικό και την ανθοδέσμη ανά χείρας θα μείνει ως φαίνεται η “νύφη” της Κεντροαριστεράς, αφού πριν το γάμο προηγήθηκε το… διαζύγιο που πολλοί διέβλεπαν από καιρό.

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι μετά και το χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων με τα εκατέρωθεν “καρφιά” φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσουν να βρουν κοινό βηματισμό προς έναν ενιαίο πολιτικό φορέα, όπως ήταν ο στόχος του εγχειρήματος, καθώς αυτά που χωρίζουν Χαριλάου Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως είναι πολύ περισσότερα από τα χρονοδιαγράμματα για το νέο κόμμα και την ηγεσία.

Σημείο τριβής των δύο κομμάτων αποτελεί επί της ουσίας η στάση που θα κρατήσει ο νέος πολιτικός φορέας στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών.

Από τη μία πλευρά η Δημοκρατική Συμπαράταξη προκρίνει τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, όπερ σημαίνει την απαραίτητη συμμετοχή τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του το Ποτάμι “τραβά” το νέο εγχείρημα στην αγκαλιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα κόμματα που απαρτίζουν τον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό.

Η αναφορά της Φώφης Γεννηματά σε “μπέσα” που χρειάζεται η Κεντροαριστερά αποτελεί εν πολλοίς και την “ταφόπλακα” στο εγχείρημα της επανασυσπείρωσης του χώρου.

«Δώσαμε χρόνο στο Ποτάμι να αποφασίσει πού ανήκει. Αν ανήκει στην Κεντροαριστερά ή έχει άλλες επιδιώξεις και φαίνεται πως η ηγεσία του δεν θέλει» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματα, προσθέτοντας πως «είναι φανερό ότι πίσω από τις καθυστερήσεις υπάρχουν σκοπιμότητες, κάπου αλλού θέλουν να πάνε. Είναι προφανές ότι κατευθύνονται να γίνουν συμπλήρωμα. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε συμπλήρωμα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ».

Σχετικά άρθρα