Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολάκης: Στήριξη και αναβάθμιση του ΕΣΥ

Πολάκης: Στήριξη και αναβάθμιση του ΕΣΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Παύλος Πολάκης, Πρέβεζα, Υπουργείο Υγείας,

Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι η στήριξη και η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν σοβαρές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, τόσο για την οργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις πόλεις, όσο και τη χρήση χρημάτων από τα έσοδα του διαγωνισμού για τις άδειες, τα οποία θα κατευθυνθούν για την ενίσχυση και του τομέα της υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε ότι σε κάθε υγειονομική περιφέρεια γίνεται προγραμματισμός και προσπάθεια ισορροπίας των δομών που υπάρχουν, ώστε στις έδρες των νομών να λειτουργούν σοβαρές νοσηλευτικές μονάδες, και της περιφέρειας νοσοκομείο που θα καλύπτει τριτοβάθμια περίθαλψη. Κεντρική ιδέα, όπως είπε, είναι οι βασικές ειδικότητες να είναι αυτόνομα αναπτυγμένες σε κάθε νομό. Αναφορικά με τα κέντρα υγείας, επεσήμανε πως γίνεται προσπάθεια για την ενίσχυσή τους σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του συνολικού ανασχεδιασμού της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Όπως πρόσθεσε, «υπάρχει έτοιμο σχέδιο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, που προβλέπει λειτουργία 310 τοπικών μονάδων υγείας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε μία προσπάθεια να καλυφθούν περίπου 2,5 εκατομμύρια αστικού πληθυσμού».

Δεσμεύσεις για προσλήψεις στο νοσοκομείο Πρέβεζας

Για το νοσοκομείο της Πρέβεζας, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο κ. Πολάκης δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού, κτιριακή αναβάθμιση των χειρουργείων, ενώ ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη και ένα πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, που θα χρηματοδοτηθεί από το γενικότερο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και το ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Πρέβεζας και αναχώρησε για τη Λευκάδα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα υγείας στον νομό, αλλά και την πορεία του έργου της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου στο νησί.

Ο κ. Πολάκης έφτασε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας λίγο πριν το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, Μιλτιάδη Παππά, με εκπροσώπους του συλλόγου εργαζομένων στο ΓΝ και του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας. Κατά την άφιξη του στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του ιδρύματος, από εργαζόμενους και εκπρόσωπους του ΠΑΜΕ, για την κατάσταση στον τομέα της υγείας και τα προβλήματα στο νοσοκομείο.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα