Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντολή Τσίπρα στους υπουργούς: Κλείστε… χθες τα προαπαιτούμενα

Εντολή Τσίπρα στους υπουργούς: Κλείστε… χθες τα προαπαιτούμενα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Διαπλοκή, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Ελληνική Κυβέρνηση, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο, Τηλεόραση,

Ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου, τρέχοντα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και της αξιολόγησης, καθώς και η προετοιμασία ενόψει της ΔΕΘ τέθηκαν επί τάπητος αναλυτικά στη διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ τα επόμενα βήματα προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την πραγματική ανάπτυξη, με δύο σταθμούς: την έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Εκείνες δηλαδή τις πολιτικές που όχι μόνο θα μεγαλώνουν την οικονομική πίτα αλλά θα την μοιράζουν με δίκαιο τρόπο στους πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξάλλου ανακοινώσει ότι και το τίμημα από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας ύψους 246 εκατ. ευρώ, θα κατευθυνθεί μέχρι το τελευταίο ευρώ για τους πιο αδύναμους.

Η εξειδίκευση αυτής της εξαγγελίας αναμένεται να γίνει στη ΔΕΘ και η προετοιμασία της γίνεται αυτά τα 24ωρα στην Αθήνα.

Στη ΔΕΘ η κυβέρνηση θα παρουσιάσει εξάλλου όλα όσα έγιναν και για τα οποία είχε δεσμευτεί και το 2014 και το 2015 ιδίως εκείνα που προχώρησαν -παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες- για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αναφορικά με τις εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ και την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός έδωσε ξεκάθαρη εντολή στους συνεργάτες του στο οικονομικό επιτελείο αλλά και σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς να κλείσουν τα προαπαιτούμενα εντός χρονοδιαγράμματος.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εκταμιευτεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να υπάρξει μια «ένεση» ρευστότητας στην αγορά, αφού τα 1,7 δισ ευρώ θα διοχετευθούν στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες και προμηθευτές.

Αυτό θα επιτρέψει και να αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση, η ολοκλήρωση της οποίας συνδέεται με την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Επί τάπητος τέθηκε και η λεγόμενη διάσκεψη του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς η Αθήνα υποδέχεται την Παρασκευή τους ηγέτες που θα συμμετάσχουν στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη η οποία γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού με στόχο τη δημιουργία συμμαχιών για όλα τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα.

Σχετικά άρθρα