Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Μπροστά η Ν.Δ. – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Δημοσκόπηση: Μπροστά η Ν.Δ. – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Νέα Δημοκρατία, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ΣΥΡΙΖΑ,

Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 27,5%, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 28%.

Την τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με 5,5%.

Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει ποσοστό 3,5% ενώ κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται ΑΝΕΛ (2%) και Ποτάμι (1,5%).

Ποσοστό 17% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα απέχει από τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, ενώ σε 7% ανέρχεται το άκυρο και το λευκό.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 22%, αναδείχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακολουθεί με 19% ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

To 81%  φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση

Να σημειώσουμε ότι το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%).

Ακόμα το 72,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την συγκυβέρνηση.

Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από τις ελληνικές αρχές διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο 7 στους 100 Έλληνες.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων εμφανίζεται καχύποπτη και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% να θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων την ώρα που, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Σχετικά άρθρα