Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίτσας: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια

Βίτσας: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Βίτσας, Ειδικά Μισθολόγια,

Θα βρεθούν άλλοι πόροι για να μην πειραχτούν τα ειδικά μισθολόγια, δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Με αφορμή δημοσίευμα του Έθνους ότι οι αλλαγές για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια βρίσκονται στην τελική ευθεία, σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει μείωση μισθών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αλλαγές για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, καθώς η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να εισαγάγει στην βουλή νομοσχέδιο όπου θα περιλαμβάνονται οι νέες ρυθμίσεις.

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη όπου αναμένεται να κλειδώσουν οι αλλαγές. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι βασικοί άξονες των αλλαγών που φέρονται να έχουν κλειδώσει είναι οι εξής:

Από τα 20 ειδικά μισθολόγια θα πάμε στα 8, με ομογενοποιήσεις στους βασικούς επαγγελματικούς κλάδους.

Θα ενσωματωθούν τα ειδικά επιδόματα στον βασικό μισθό και θα διατηρηθούν 4 επιδόματα όπως στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Παράλληλα συζητείται η κατάργηση του χρονοεπιδόματος, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία 16 μισθολογικών κλιμακίων.

Θα καταβληθούν υψηλά επιδόματα με στόχο να αμείβονται καλύτερα οι διευθυντές και οι τμηματάρχες και να ανοίξει η ψαλίδα των κλιμακίων.

Θα διατηρηθεί η προσωπική διαφορά, δηλαδή θα υπάρξει επανϋπολογισμός μισθών αλλά για τους παλιούς δεν θα υπάρξουν δραστικές αλλαγές.

Θα στηριχθούν συγκεκριμένοι κλάδοι που τα χρόνια του μνημονίου είχαν μεγάλες απώλειες, όπως γιατροί και πανεπιστημιακοί.

Σημειώνεται ότι το πακέτο πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, δηλ. να μην απαιτούνται νέα κονδύλια.

Σχετικά άρθρα