Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι όρο θέτει ο Γιούνκερ στους Βρετανούς

Τι όρο θέτει ο Γιούνκερ στους Βρετανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ηνωμένο Βασίλειο, Μάνφρεντ Βέμπερ, Μάρτιν Σουλτς,

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα προτείνει να επιτραπεί η πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μεγάλη Βρετανία μόνο αν αφήσει ανοιχτά τα σύνορά της για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται να θέσει το όρια των διαπραγματεύσεων με τη Μεγάλη Βρετανία, μετά το Brexit, σε ομιλία που θα εκφωνήσει στις 14 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο.

Αδιαπραγμάτευτες οι βασικές ελευθερίες

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο κ. Γιούνκερ θα τονίσει ότι οι τέσσερις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή, η ελεύθερη διακίνηση προσώπων, αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίων, είναι αδιαπραγμάτευτες.

Στο θέμα αυτό συμφώνησαν με τον Γιούνκερ την περασμένη Τρίτη ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, το δε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να προσφέρει τη στήριξή του, σύμφωνα με το «Spiegel».

Σχετικά άρθρα