Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραλήρημα Βούλτεψη: Και η Χούντα έλεγε ότι είναι εκλεγμένη

Παραλήρημα Βούλτεψη: Και η Χούντα έλεγε ότι είναι εκλεγμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαπλοκή, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Νέα Δημοκρατία, Σοφία Βούλτεψη, Στυλιανός Παττακός, ΣΥΡΙΖΑ, Χούντα,

Υπερέβη τα εσκαμμένα η βουλευτής της ΝΔ και πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαμαρά, Σοφία Βούλτεψη, παραλληλίζοντας την σημερινή κυβέρνηση με Χούντα και φτάνοντας στο σημείο να πει εν πολλοίς… εκλεγμένη τη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real fm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες, η Σοφία Βούλτεψη ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση λέει τα ίδια με τη Χούντα των Συνταγματαρχών.

“Έχω μπροστά μου τις δηλώσεις του Παττακού ως εκπρόσωπος Τύπου της δικτατορίας. Αν τις βάλετε δίπλα στις σημερινές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πάθετε σοκ, λένε τα ίδια που έλεγε η Χούντα για να κοιμίζει τον λαό. Τα λένε γιατί κόβονται αύριο οι επικουρικές συντάξεις. Είναι ίδιοι. Ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος έλεγαν πως ήταν ψηφισμένοι από τον λαό γιατί είχαν κάνει το δημοψήφισμα”.

“Η ΝΔ αυτό που ήθελε πάντα είναι αυτά τα ζητήματα ανατίθενται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο όργανο, η ανεξάρτητη αρχή που ασχολείται με ζητήματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου”.

“Μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης ότι δεν συναίνεσε η ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Εμείς ζητήσαμε, το 2014 που ήμουν αρμόδια υπουργός, να συσταθεί το ΕΣΡ, ζητώντας τους να προτείνουν πρόσωπα που θα μπορούσαν να ψηφιστούν και εκείνοι είπαν ότι δεν πρόκειται να προτείνουν κανέναν” πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

“Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην συσταθεί το ΕΣΡ. Σκοπός τους ήταν να μην συσταθεί το ΕΣΡ, ώστε να μπορεί ο υπουργός να κάνει τον καναλάρχη”.

“Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξουμε μαύρο. Με τα παραμύθια που λένε για τα μαύρα θα αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι διάδοχοι των διδακτορικών καθεστώτων που πέρασαν ποτέ από την χώρα και από αλλού”, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι κινήσεις των κυβερνούντων “να περιορίζουν τα ΜΜΕ και οι δηλώσεις τους θυμίζουν την περίοδο της δικτατορίας”.

Σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

“Ο πανικός της Νέας Δημοκρατίας για την επικράτηση της νομιμότητας στον χώρο της τηλεόρασης και η αγωνιώδης προσπάθειά της να στηρίξει το σύστημα της διαπλοκής, που τόσα χρόνια έτρεφε, έχει φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο” ανέφερε σε άμεση απάντησή της η Κουμουνδούρου.

“Σήμερα, η κ. Βούλτεψη, όχι μόνο συνέκρινε την εκλεγμένη, δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας με τη Χούντα, αλλά έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος ήταν νόμιμα εκλεγμένοι από τον λαό, μέσω του (ψευτο)δημοψηφίσματος!” αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές δηλώσεις της κ. Βούλτεψη.

“Δεν περιμέναμε η κ. Βούλτεψη να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πολιτικού ξεπεσμού, παραχάραξης της Ιστορίας και ακροδεξιού παραληρήματος. Αναμένουμε από τον αρχηγό της ΝΔ να σπάσει τη σιωπή του σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, έστω και για να καταδικάσει τις απαράδεκτες δηλώσεις της κ. Βούλτεψη”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επισυνάπτεται και το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο της εκπομπής.

Σχετικά άρθρα