Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πυρετός” για τη ΔΕΘ στο Μαξίμου – Μπαράζ επαφών για την τελική ατζέντα

“Πυρετός” για τη ΔΕΘ στο Μαξίμου – Μπαράζ επαφών για την τελική ατζέντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ΕΒΕΑ, Θεσσαλονίκη, ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Μέγαρο Μαξίμου,

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες για την προετοιμασία της ατζέντας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, την ώρα που άπαντες τελούν εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τις τηλεοπτικές άδειες και τα κέρδη του Δημοσίου, που θα ενταχθούν στην κυβερνητική αντεπίθεση από τη Θεσσσαλονίκη.

Μτά το τετ α τετ που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο οποίος του παρέδωσε τις προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας για την οικονομία, με αντίστοιχα ραντεβού συνεχίζεται το «πλέξιμο» της πρωθυπουργικής ατζέντας.

Ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, καθώς κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως βούλησή του είναι να έχει πλήρη εικόνα των των προβλημάτων και της Βόρειας Ελλάδας προτού μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα εκπροσωπηθούν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, καθώς και η διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.

Εν τω μεταξύ, τα σημειώματα των υπουργών για το έργο και τις άμεσες προτεραιότητες του εκάστοτε χαρτοφυλακίου βρίσκονται ήδη στα χέρια των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Δημήτρη Λιάκου που επεξεργάζονται τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη βάση της «δίκαιης ανάπτυξης» με κεντρικό τρίπτυχο την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική.

Η ατζέντα της ΔΕΘ πάντως θα ολοκληρωθεί όταν υπάρξει καθαρή εικόνα και για συγκεκριμένα αιτήματα της Αθήνας που έχει υποβάλει το οικονομικό επιτελείο στη συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί.

Αιχμή του δόρατος είναι η κυβερνητική βούληση για διατήρηση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς αφενός θα ανακουφίσει πολίτες και επιχειρήσεις ενώ αφετέρου θα δώσει νέα ώθηση στα δημόσια έσοδα.

Σχετικά άρθρα