Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κούρεμα” των δανείων της ΝΔ ή ρύθμιση; Ήξεις αφίξεις εν μέσω εκατομμυρίων

“Κούρεμα” των δανείων της ΝΔ ή ρύθμιση; Ήξεις αφίξεις εν μέσω εκατομμυρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αννέτα Καββαδία, Δάνεια, Εθνική Τράπεζα, Μάκης Βορίδης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Τράπεζες, Χρέη Κομμάτων,

Πρόβλημα στη ΝΔ δημιουργείται από τις δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη να «κουρευτούν» τα δάνειά της. Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το θέμα τονίζοντας ότι ο Αδ. Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ και επομένως εκφράζει την θέση του κόμματος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει την θέση της αν επιδιώκει να υπάρξει «σεισάχθεια» στα δάνεια που έχει λάβει.

Σε διαφορετικό κλίμα ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης επεχείρησε να ανασκευάσει τις εντυπώσεις κάνοντας λόγο για «ρύθμιση» των δανείων της ΝΔ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία επεσήμανε η ΝΔ πρέπει επισήμως να διευκρινίσει αν είναι υπέρ της άποψης Γεωργιάδη για «σεισάχθεια» ή Βορίδη για «ρύθμιση».

Αντιπαράθεση υπήρξε στην Επιτροπή και για την συμμετοχή του επιχειρηματία Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ένταση για Καλογρίτσα

Την κλήση του Καλογρίτσα στην Επιτροπή «κατεπειγόνυτως» ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης με αφορμή τους ισχυρισμούς Καμμένου για απόπειρα άσκησης πολιτικής πίεσης εκ μέρους του επιχειρηματία.

Το αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία με τον πρόεδρο της Επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο να τονίζει ότι στον διαγωνισμό υπήρξαν όλες οι πρόνοιες για τον έλεγχο της προέλευσης των χρημάτων, το πόθεν έσχες των επιχειρηματιών κ.λπ.

Δεν προσέρχεται ο Κουρτάκης

Με επιστολή του στην Επιτροπή ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης και μμε αφορμή την κλήση του ως μάρτυρα αναφέρει ότι για την επιχείρηση «Παρά Ένα» (που αφορά το ραδιόφωνο Παραπολιτικά) έχει συνάψει δάνειο 960.000 ευρώ με την Εθνική, από το οποίο εκταμιεύθηκαν περίπου 800.000 ευρώ και σήμερα το μη ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο είναι περίπου 138.000 ευρώ.

«Για το δάνειο διενεργείται προκαταρκτική εξέταση και έχω την ιδιότητα του υπόπτου», σημειώνει και ενημερώνει ότι «εξηγήσεις παρέχω μόνο ενώπιον του φυσικού μου δικαστή». Ο εκδότης δεν αρνήθηκε να παραστεί στην Επιτροπή, η οποία αποφάσισε να τον καλέσει την επόμενη Τετάρτη.

Σχετικά άρθρα