Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πελεγκρίνης: Έτσι θα γίνονται οι απολύσεις καθηγητών στα ιδιωτικά σχολεία

Πελεγκρίνης: Έτσι θα γίνονται οι απολύσεις καθηγητών στα ιδιωτικά σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεοδόσης Πελεγρίνης, Ιδιωτικά Σχολεία, Καθηγητές, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Στον τρόπο που θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων να απολύουν καθηγητές, ώστε να περιοριστούν οι αυθαιρεσίες , αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο FM 104,9”.

Γίνεται μία προσπάθεια να εξορθολογιστεί το καθεστώς στα ιδιωτικά σχολεία, με στόχο να διασφαλιστούν εκείνες οι λειτουργίες που είναι απαραίτητες ώστε η εκπαίδευση που είναι υποχρεωμένα τα ιδιωτικά σχολεία να παρέχουν, να παρέχεται κάτω από τους πλέον ομαλούς όρους, τόνισε ο κ. Πελεγρίνης.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι “το καθεστώς στα ιδιωτικά σχολεία ήδη ήταν εξορθολογισμένο επί Γιαννάκου και ακόμα πιο πριν, επί Ράλλη. Απλώς ο κ. Αρβανιτόπουλος με τον κ. Λοβέρδο κατήργησαν αυτή τη διάταξη με αποτέλεσμα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στο έλεος των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων”.

Εξηγώντας τη σχετική τροπολογία που προωθείται είπε: “αυτό που λέει τώρα η τροπολογία είναι ότι τα δύο πρώτα χρόνια που προσλαμβάνεις τον εκπαιδευτικό μπορείς να τον απολύσεις ανά πάσα στιγμή εφόσον δεν σου κάνει, αλλά μετά τα δύο χρόνια μπορείς πάλι να αποφασίσεις να τον απολύσεις αλλά με αιτιολογημένη, όμως, έκθεση”.

Έκανε, παράλληλα λόγο για μια ορθολογική διάταξη που εισάγει κανόνες οι οποίοι θα διασφαλίζουν και τα συμφέροντα των εργαζομένων και συγχρόνως τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων για να παρέχουν αυτό που προτίθενται να προσφέρουν.

Εκτίμησε, άλλωστε, ότι “υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, όπως το Ποτάμι, που συμφωνούν με αυτή τη διάταξη, με τη διαφορά ότι συζητούν αυτή τη στιγμή ποιο θα είναι το όργανο που θα ελέγχει αυτή την αιτιολογημένη απόλυση του εκπαιδευτικού από τα ιδιωτικά”.

Σχετικά άρθρα