Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπόντα Κουρουμπλή: Περίεργη η στάση Κομισιόν – ΝΔ στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ

Σπόντα Κουρουμπλή: Περίεργη η στάση Κομισιόν – ΝΔ στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανδρέας Γεωργίου, Ελληνική Κυβέρνηση, ΕΛΣΤΑΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτης Κουρουμπλής,

«Περίεργο» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει στον χώρο της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του κ. Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ. Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο Π. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι εξίσου «περίεργη» είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση αυτή.

Ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει ότι αυτή τη στιγμή προέχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών, ενώ αναφέρεται εκτενώς στις πρωτοβουλίες που παίρνει το υπουργείο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να διευκολυνθεί ο πολίτης στις συναλλαγές του με το κράτος.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Π. Κουρουμπλή:

-Κύριε υπουργέ πώς σχολιάζετε την τοποθέτηση της Κομισιόν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του κ. Γεωργίου; Λένε πολλοί κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ότι ήταν ένα χαστούκι για την κυβέρνηση.

-Κοιτάξτε, εγώ συμμετείχα ως ανεξάρτητος βουλευτής όπως θα θυμάστε στην έρευνα στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ . Υπάρχουν πολλά σημαντικά ερωτηματικά αναπάντητα για το βίο και την πολιτεία του κ. Γεωργίου και για εκείνη την περίοδο χωρίς αυτό να απαλλάσσει από τις βαρύτατες ευθύνες και την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνο όμως που θεωρώ περίεργο είναι ότι ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση από την κυβέρνηση να παρέμβει στα τεκταινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης. Αυτά δεν γίνονται.

-Να , γιατί όπως λένε πολλοί – όχι επισήμως- η κυβέρνηση “χάρηκε” από αυτή την ιστορία με την υπόθεση Γεωργίου και εν πάσει περιπτώσει αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια στάση για την οποία σας κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, ότι κάνετε “αβάντα” στην περίοδο Καραμανλή και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο το κάνετε αυτό, αν το κάνετε;

-Ακούστε, απευθύνεστε σε έναν πολιτικό που είναι ο μόνος που σταθερά αναφέρεται σ΄αυτήν την περίοδο και στις ευθύνες που υπάρχουν και ας θυμηθεί ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ ότι στην περίοδο που κυβερνούσε με τη Νέα Δημοκρατία δεν έβγαζαν κιχ για την περίοδο αυτή. Ο μόνος που αναφερόμουν ήμουν εγώ.

-Πώς σχολιάζετε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία δεν παίρνει επίσημα θέση για το θέμα Γεωργίου;

-Ήταν πάντα περίεργη η θέση της Νέας Δημοκρατίας και τότε, όπως θα θυμάστε – μπορεί να το έχετε ξεχάσει- στην Επιτροπή της ΕΛΣΤΑΤ δεν συμμετείχε η Νέα Δημοκρατία. Είχε δεσμευτεί βέβαια ότι μόλις θα είναι στην κυβέρνηση θα ανοίξει αυτό το θέμα. Δεν το άνοιξε ποτέ. Είναι πάντοτε η μνήμη της Νέας Δημοκρατίας επιλεκτική σ΄αυτά τα ζητήματα.

-Κύριε υπουργέ ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε την Πέμπτη και την Παρασκευή στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών υπό τον πρόεδρο Ολάντ στο Παρίσι και μάλιστα το κάνει για δεύτερη φορά. Εσείς πιστεύετε κύριε Κουρουμπλή, με την εμπειρία σας, ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν περιθώρια να ενισχύσουν το κοινωνικό προφίλ της Ευρώπης;

-Ακούστε, επειδή είμαι ένας άνθρωπος που έχω πιστέψει από τα πρώτα χρόνια των σκέψεών μου στο ευρωπαϊκό εγχείρημα ως έναν παγκόσμιο πόλο ικανό να δημιουργήσει μια όαση ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που να εκπέμπει μηνύματα σε όλον τον κόσμο και να προκαλεί το ενδιαφέρον των λαών να αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία, σας λέω ότι σήμερα η Ευρώπη, με όσα έχουν διαδραματιστεί, είναι σε ένα κομβικό σημείο. Αν δεν οικοδομήσουμε -και προσέξτε το αυτό- μια Ευρώπη του συνανήκειν και του συναποφασίζειν, αν δεν περιορίσουμε το έλλειμμα εμπιστοσύνης, που διευρύνεται συνεχώς ανάμεσα στον Ευρωπαίο πολίτη και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αν δεν εξασφαλίσουμε μια ισορροπία ανάμεσα στο υπερτροφικό εγώ, που καλλιεργείται στους ανθρώπους και στα κράτη, και στο ανθρώπινο εμείς της αλληλεγγύης, τότε η Ευρώπη φοβούμαι από ρυμουλκό πρωτοβουλιών σε παγκόσμιο επίπεδο πολιτικά και ιδεολογικά θα γίνει μια ήπειρος που θα τη σέρνουν οι εξελίξεις. Σας λέω ένα απλό παράδειγμα, όταν πήγα ως υπουργός Υγείας στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Υγείας, τους είπα ότι για να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον του Ευρωπαίου πολίτη για να αναστρέψουμε, δηλαδή, αυτή τη διεύρυνση του ελλείμματος εμπιστοσύνης, πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Γιατί δηλαδή η Ευρώπη υπακούει στη λογική των λόμπι των φαρμακοβιομηχανιών και δεν μπορούμε τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο να διαπραγματευτούμε από κοινού την τιμή των καινοτόμων φαρμάκων, που είναι πανάκριβά και περιορίζουν την πρόσβαση όλων των ανθρώπων σε αυτά;

-Γιατί δεν υπάρχουν ηγέτες μεγάλου βεληνεκούς, λένε πολλοί κύριε υπουργέ.

-Λοιπόν η σοσιαλδημοκρατία και οι σοσιαλιστές για να απαντήσω και στο ερώτημα πιο στοχευμένα, έχουνε ευθύνες για όλη αυτή την εξέλιξη της Ευρώπης, γιατί δυστυχώς δεν άντεξαν στον πειρασμό και στην επίδραση των λύκων της αγοράς και θεώρησαν ότι προσχωρώντας σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές θα εξασφάλιζαν ανάπτυξη που θα αφορούσε όλους. Κοιτάξτε, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αριθμούς, που όμως στην ουσία τους να μην αφορούν όλους τους ανθρώπους. Γιατί ακούτε πολλές φορές που λένε 5.000 ευρώ -λέω ένα νούμερο- κατά κεφαλήν εισόδημα και μπορεί εσείς να έχετε 30.0000, εγώ να έχω 100 ευρώ και στο τέλος να μοιράζεται και να φαίνεται ότι έχουμε ανάπτυξη, ενώ αυτό δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία όπου τελικά ο άνθρωπος θα ζει κάτω από ένα εργασιακό καθεστώς όπως ζούνε σήμερα πχ στην Κίνα, μπορούμε να πιάσουμε αυτή την ανάπτυξη για την οποία μιλούν πολλοί. Αν όμως θέλουμε μια ισόρροπη, κοινωνικά και οικονομικά, ανάπτυξη πρέπει η Ευρώπη να τολμήσει να μιλήσει για ένα άλλου είδους μοντέλο οικονομίας. Και εδώ οι σοσιαλιστές έχουν ιστορική ευθύνη επιτέλους να μην νομιμοποιούν συνεχώς πολιτικές επιλογές που ιστορικά έχουν την ευθύνη να ακυρώνουν.

-Κύριε υπουργέ μια και μιλήσαμε γι αυτήν την κοινωνική Ευρώπη, μπροστά μας έχουμε τη δεύτερη αξιολόγηση και βεβαίως εδώ θα μπούνε ζητήματα σκληρά εκ μέρους κυρίως του ΔΝΤ αλλά και των υπολοίπων Ευρωπαίων, που θα έχουν να κάνουν με το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους και βεβαίως των δικαιωμάτων στο συνδικαλιστικό χώρο και των εργασιακών …

-Εγώ νομίζω ότι η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση συνδέεται άρρηκτα και αρρήκτως με επιλογές που έχουν να κάνουν για μια κοινωνική Ευρώπη, όπου θα υπάρχει η μέριμνα ότι υπάρχει μια Ευρώπη για όλους και όχι μια Ευρώπη για τους λίγους και εδώ θα δοκιμαστούν -όπως είπα- και οι Σοσιαλιστές. Πιστεύω ότι ακόμα και στην πρωτοβουλία που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, την πάρα πολύ σημαντική, έστω όσο κι αν κάποιοι μικρόψυχοι κάθε φορά -δυστυχώς σ΄αυτήν την πατρίδα, αν δείτε την ιστορία, τι έγινε μετά τη συνθήκη των Σεβρών, τι έγινε δηλαδή μετά την πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου για τους έξι- είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που έρχεται να συγκρουστεί με διεργασίες που συντελούνται μέσα στην Ευρώπη, που οδηγούν στην αυτοπεριθωριοποίηση των κρατών-μελών της Ευρώπης και την αυτοπεριχαράκωσή τους σε λογικές που νομίζουν ότι θα τους δώσουν προστασία. Ευρώπη χωρίς την έννοια αυτή που πιστέψαμε δεν υπάρχει. Λοιπόν εδώ πιστεύω ότι και η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε αυτού του είδους τις κινήσεις, που ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει και που αποδεικνύονται στοχευμένες, που δεν αεροβατούν, που πατάνε, γι αυτό και βλέπετε ότι ανταποκρίθηκαν όλοι.

-Λέτε, δηλαδή, κύριε υπουργέ ότι αυτό θα μας βοηθήσει και στην αξιολόγηση που έχουμε μπροστά μας;

-Κοιτάξτε, εγώ πιστεύω ότι σε μια περίοδο και σε μια συγκυρία που αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα όρια των αντοχών της κοινωνίας και με επιλογή της, αν θέλετε, μπήκε πάνω στο τραπέζι και το θέμα των εργασιακών, επιτέλους θα υπάρξει η λογική και στους θεσμούς.

Λοιπόν σε αυτό το πνεύμα πιστεύω θα πρέπει να κινηθούν, διότι τα λάθη που έχουνε διαπράξει μέχρι σήμερα στις πολιτικές που εφήρμοσαν εδώ στην Ελλάδα, είναι ζητήματα για τα οποία δεν είναι εύκολο να σφυρίζουν αδιάφορα. Ως εκ τούτου έχουμε επιχειρήματα για να πείσουμε και να ξεπεράσουμε και αυτή την δυσκολία και δυσκαψία.

-Μακάρι κύριε υπουργέ. Πάντως, ο φίλος σας ο κ. Λεβέντης επανέρχεται σχεδόν κάθε εβδομάδα με το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Κάτι ξέρει ο Λεβέντης ή γιατί το κάνει;

-Κοιτάξτε, γιατί αναφέρεστε μόνο στον φίλο μου τον κ. Λεβέντη και δεν αναφέρεστε συλλήβδην στη Νέα Δημοκρατία; Όσοι εχέφρονες άνθρωποι, όσοι λογικοί άνθρωποι, όσοι πατριώτες -ας μου επιτραπεί- βλέπουν το τι συντελείται γύρω μας και βλέπουν να διευρύνεται αυτή η γεωστρατηγική ρευστότητα – βλέπετε ότι είχαμε γεγονότα – η Τουρκία μπήκε στη Συρία… Όταν λοιπόν, υπάρχουν όλα αυτά, ποιο είναι το κριτήριο που μπορεί η χώρα να κρατηθεί και να προχωρήσει; Η πολιτική σταθερότητα . Δεν είναι απλό θέμα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έβαζε, όπως τον έχω γνωρίσει , ποτέ -και το ξανατονίζω- ποτέ, το κομματικό συμφέρον πάνω από το πατριωτικό και το εθνικό συμφέρον. Συμφέρει κύριε Ψύλλια, αυτή τη στιγμή, να πέσει η κυβέρνηση ; Υπάρχει εναλλακτική πρόταση που θα διασφαλίσει πολιτική σταθερότητα, όπως έχουμε σήμερα; Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που το υποστηρίζει; Μόνο θερμοκέφαλοι, που -τολμώ να πω ότι- αν εξακολουθούν και το πιστεύουν, απεργάζονται την πολιτική αστάθεια στη χώρα και τη γενικότερη αστάθεια στη χώρα.

-Κύριε υπουργέ χρησιμοποιήσατε προηγουμένως κάποιες σημαντικές λέξεις όπως “λογική , σταθερότητα.” Τώρα εσείς είσαστε ο ρεαλιστής αυτής της κυβέρνησης ή από τους ρεαλιστές. Έχουμε μπροστά μας αυτή την εβδομάδα το μεγάλο θέμα των καναλιών . Υπάρχουν εργαζόμενοι στα κανάλια που σχεδόν κλαίνε, τηλεφωνούν δεξιά- αριστερά ότι «θα κλείσουν τα κανάλια»… Μήπως πρέπει να πάρει μια πρωτοβουλία της τελευταίας στιγμής ο κ. πρωθυπουργός;

-Κοιτάξτε και μια θέση εργασίας να χάνεται είναι σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά πάρα πολύ κόσμο. Όμως πρέπει να δεχτείτε και εσείς ότι εγώ σε ανύποπτο χρόνο μιλούσα για το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στα κανάλια, κινδυνεύοντας να έχω τις επιπτώσεις από επιλογές των καναλιών σε πολιτικά πρόσωπα. Πάρα ταύτα είμαι σταθερά τοποθετημένος σ αυτό το ζήτημα. Όλοι ξέρουμε το καθεστώς και ξέρουμε και το καθεστώς των θαλασσοδανείων που πλήρωνε ο ελληνικός λαός για να έχουνε κάποιοι κανάλια. Επιτέλους έρχεται μια κυβέρνηση και τολμά να εκκαθαρίσει το τοπίο. Ας δούμε, λοιπόν, αυτή η κυβέρνηση θα αντέξει στον πειρασμό να λειτουργήσει αντικειμενικά. Εγώ το πιστεύω – θα το αντέξει . Δεν έχει κανέναν λόγο να μη το κάνει. Κάποιοι λένε όχι θα παίξει. Θα το δούμε, ας μην προτρέχουμε. Εγώ είμαι υπέρ της άποψης ότι η κυβέρνηση δεν έχει να κερδίσει παίζοντας σε αυτό το χώρο, δεν έχει να κερδίσει . Η κυβέρνηση κερδίζει πάντα με το καθαρό βλέμμα του πρωθυπουργού και με τις καθαρές προτάσεις πάνω σε τέτοια ζητήματα. Η δημοκρατία μας δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση. Η δημοκρατία είναι όλων μας. Όλοι είμαστε δημοκράτες τα κόμματα είναι δημοκρατικά. Όλοι είμαστε πολίτες που θέλουμε μια δημοκρατία, όπου θα υπάρχει διαφάνεια θα υπάρχει αξιοκρατία, αξιολόγηση. Πιστεύω λοιπόν ότι έπαιξε η Νέα Δημοκρατία με αυτά τα ζητήματα, δεν ήρθε στη Βουλή να συναινέσει στη λειτουργία του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, τη στηρίξανε και ορισμένα κανάλια σε αυτή την ακραία -πώς να την πω- ρηχή πολιτική επιλογή και σήμερα πληρώνουν το επιτίμιο. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή.

-Εσείς πιστεύετε ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα και στις θεματικές άδειες;

-Η κυβέρνηση νομίζω ότι δεν έχει λογική που να οδηγεί τα πράγματα στον τοίχο. Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει τη λογική να δώσει διέξοδο. Δεν την συμφέρει την κυβέρνηση -και το λέω δημόσια και με πολύ σαφή τρόπο- δεν την συμφέρει και δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να οδηγήσει τα πράγματα σε τυφλές συγκρούσεις. Υπάρχουν πάντα, μέσα από τη λογική των πραγμάτων , λύσεις και πρέπει να βρεθούν αυτές οι λύσεις.

-Κύριε υπουργέ, αυτή την εβδομάδα υπήρξε ένα μεγάλο θέμα που ενέπλεξαν και εσάς- το θέμα των Ολυμπιονικών. Πώς σχολιάζετε την κριτική που ασκήθηκε στον Πύρρο Δήμα και σε άλλους Ολυμπιονίκες ;

-Κοιτάξτε δεν νομίζω ότι πρέπει να δώσω εγώ συνέχεια σε αυτή την υπόθεση. Έκανα μια τοποθέτηση εντελώς καλοπροαίρετη, λοιπόν από εκεί και πέρα δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο για αυτό το ζήτημα. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι έχουμε ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που ζούμε, της απαξίωσης των πάντων, και από σύμβολα που πραγματικά δείχνουν ότι η επιμονή ως όπλο στη ζωή ή το πείσμα ή η θέληση , είναι όπλα που μπορούν να αξιοποιηθούνε από τον κάθε νέο για να προσπαθήσει στη ζωή να αναμετρηθεί με τις δυσκολίες.

-Κύριε υπουργέ να έρθω και στα δικά σας τώρα, τα οποία είναι αρκετά σημαντικά. Βλέπουμε μια αντιπαράθεση τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στην ΚΕΔΕ τον κύριο Πατούλη και την Περιφέρεια. Ο κ. Πατούλης ξαφνικά αρχίζει και φωνάζει για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Τι λέτε;

-Κοιτάξτε, εμείς ετοιμάζουμε ένα σχέδιο νόμου καινούργιο για τους ΦΟΣΔΑ για τους Φορείς Διαχείρισης Αποβλήτων. Υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολύ μεγάλες στρεβλώσεις όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρξε ποτέ ένας δημιουργικός διάλογος για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ μεγάλο ζήτημα. Ξέρετε, πίσω από αυτή την ιστορία υπάρχουν πάρα πολλά συμφέροντα, τα οποία κινούνται από εδώ από εκεί και από πιο πέρα . Εγώ πιστεύω ότι οι θεσμοί, όπως είναι η ΚΕΔΕ, όπως είναι οι περιφέρειες, όπως είμαστε το υπουργείο, πρέπει να ακολουθήσουμε αυτή την πολιτική που καθόρισε το υπουργείο: μέσα από το διάλογο να βρούμε τις λύσεις, γιατί είμαστε όλοι στην ίδια όχθη και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε κανένας από διάφορες περίεργες ιστορίες που κινούνται σ΄αυτό το χώρο – γιατί κινούνται τέτοιες ιστορίες. Σε ένα τέτοιο πνεύμα πρέπει να προχωρήσουμε στο σχέδιο νόμου, το οποίο -σας πληροφορώ και προσωπικά- συζητώ. Προχθές είχα καλέσει τους μελετητές της ΚΕΔΕ για να κάνουμε μια τέτοια συζήτηση σε ένα τέτοιο πνεύμα και σε ένα τέτοιο πνεύμα προσπαθούμε να καθιερώσουμε το σχέδιο νόμου. Επίσης θα μου επιτρέψετε, αφού είπατε τα δικά μας, να σας πω ότι έχουμε ήδη ένα πολυνομοσχέδιο 140 άρθρων που έρχεται να λύσει καθημερινά, μεν, αλλά ουσιαστικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον πολίτη στη σχέση του με την αυτοδιοίκηση . Έχουμε ένα δεύτερο νομοσχέδιο που μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου και αυτό θέλουμε να το καταθέσουμε, που αφορά την καθιέρωση νέων θεσμών που θα κατοχυρώνουν το μητρώο πολιτών, δηλαδή η εκκαθάριση δημοτολογίου και ληξιαρχείου, ώστε με βάση αυτό επιτέλους να λειτουργήσει η περίφημη ηλεκτρονική διακυβέρνηση, για να μπορεί η χώρα να απαλλαγεί από αυτή την γάγγραινα της κυκλοφορίας 11 εκατομμυρίων έγχαρτων πληροφοριών και πιστοποιητικών και να λειτουργούν πλέον να κινείται η πληροφορία οίκοθεν θα είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Ξοδεύτηκαν 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από το 2000 μέχρι σήμερα και εδώ είναι υπόλογοι όσοι κυβέρνησαν και σε κομματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, που ήταν υπουργοί. Διότι δυστυχώς η χώρα αυτή τη στιγμή -και τους προκαλώ αυτή τη στιγμή να μου απαντήσουν- έχει 280 βάσεις δεδομένων, μικρές και μεγάλες, όπως είναι το ΑΜΚΑ , το ΑΦΜ και δεν επικοινωνεί καμία. Και με επίμονες προσπάθειες, με πολύ σκληρή δουλειά, χωρίς να δαπανήσουμε ούτε ένα ευρώ, στην ουσία με τις υπηρεσίες από κοντά παλέψαμε και σήμερα είμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο, τον Δεκέμβριο να έχουμε ολοκληρώσει όλη αυτή την διαδικασία και να αρχίσει πλέον η μια με την άλλη βάση δεδομένων να διαλειτουργούν. Αυτή είναι η μεγάλη ανατροπή στην δημόσια διοίκηση. Και επίσης -σας τη δίνω την πληροφορία αυτή- χθες υπέγραψα υπουργική απόφαση με την οποία συγκροτείται μια πολυμελής επιτροπή για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας. Το όνειρο του Ροϊδη, που από τότε μιλούσε για την πολυνομία και τις επιπτώσεις της, το όνειρο να γίνει επιτέλους μια σοβαρή παρέμβαση . Πιστεύω ότι μέσα από αυτή την επιτροπή, όπου θα συμμετέχουν οι 3 νομικές σχολές της χώρας, θα συμμετέχουν φορείς ειδικοί, θα συμμετέχει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθηγητές πανεπιστημίων, μέσα σε μια τριετία η Ελλάδα θα απαλλαγεί και από αυτή τη γάγγραινα, από δυο σιαμαίες αδελφές- τη γραφειοκρατία μέσα από τη διαλειτουργικότητα και τον περιορισμό της πολυνομίας και την κωδικοποίηση της νομοθεσίας. Νομίζω ότι είναι δυο έργα ιστορικής σημασίας για τις εξελίξεις στο δημόσιο χώρο.

Σχετικά άρθρα