Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η κυβέρνηση για τις μολότοφ στη Μονή Πετράκη

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η κυβέρνηση για τις μολότοφ στη Μονή Πετράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αντιεξουσιαστές, Εκκλησία της Ελλάδος, Ελληνική Κυβέρνηση, Επίθεση Μολότοφ, Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Κολωνάκι, Μολότοφ, Μονή Πετράκη, Όλγα Γεροβασίλη, Ορθόδοξη Εκκλησία,

Αποτροπιασμό εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για την εμπρηστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτηρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη.

Οι αρμόδιες αρχές, πρόσθεσε, έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

«Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή», συνέχισε η κ. Γεροβασίλη.

Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα και ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ενέργειες τέτοιου είδους οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας».

«Η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος και οι θρησκευτικές ελευθερίες είναι ζητήματα που απαιτούν πλήρη σεβασμό», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα