Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κυρίτσης επιμένει: «Φρονηματικού χαρακτήρα διώξεις»

Ο Κυρίτσης επιμένει: «Φρονηματικού χαρακτήρα διώξεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντιεξουσιαστές, Γιώργος Κυρίτσης, Κωσταντίνος Μάριος Σεϊσίδης, Κώστας Σακκάς, ΣΥΡΙΖΑ, Τρομοκρατία,

Με ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης επανέρχεται στην υπόθεση των Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη, μιλώντας ανοιχτά για διώξεις «φρονηματικού χαρακτήρα».

Η νέα ανάρτηση ήρθε μία ημέρα μετά την ανάρτησή του στην οποία παραθέτοντας κείμενο ενός αναρχικού ζητούσε αλληλεγγύη ή δίκαιη δίκη για τους δύο συλληφθέντες στη Σπάρτη την περασμένη Παρασκευή.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως δεν έχει πρόβλημα με την κατηγορία του «φιλοτρομοκράτη» που του αποδίδει η ΝΔ που αντέδρασε στην πρώτη του ανάρτηση, ενώ κάνει μάθημα και για το πώς λειτουργεί το Facebook στους δημοσιογράφους υποστηρίζοντας ότι οι αναρτήσεις του αφορούν τους φίλους του στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.

Διαβάστε την ανάρτηση Κυρίτση στο Facebook:

Με αφορμή τη σύλληψη των Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη και την ασύστολη συνωμοσιολογία που αναπτύχθηκε, ανήρτησα μια άποψη άλλου ανθρώπου που με βρίσκει σύμφωνο ως προσέγγιση:

Δουλειά του κράτους είναι να εφαρμόζει το νόμο, δουλειά του κινήματος είναι να υπερασπίζεται τους ανθρώπους.

Δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αλλάξει το κράτος θα προσέθετα εγώ.

Μου έκανε εντύπωση μάλιστα το γεγονός ότι οι μισοί τουλάχιστον απ όσους οδύρονται θεωρούσαν στο παρελθόν ανθρώπους σαν τους συλληφθέντες στην καλύτερη προβοκάτορες, βαλτούς κλπ.

Τώρα οι ίδιοι τυπάκοι την είδανε νετσάγεφ. Τέσπα, είναι κι αυτό μια πρόοδος

Διαπίστωσα ξαφνικά, αφού δεν είχα παρακολουθήσει την κίνηση της σελίδας, ότι με έβριζαν πατόκορφα διάφοροι ότι δικαιολογώ (!) τον ξυλοδαρμό συλληφθέντος και την ίδια ώρα ότι το χουν κάνει θέμα τα κανάλια και τα σάιτ και έβγαλε η ΝΔ ανακοίνωση ότι είμαι φιλοτρομοκράτης.

Και στις δυο περιπτώσεις, δεν ήταν καν τα δικά μου λόγια αυτά που σχολιάζονται και αναλύονται, αλλά ενός άλλου τα οποία εγώ μετέφερα ως σωστότερη προσέγγιση του ζητήματος.

Δεν με ενοχλεί να με λέει η ΝΔ φιλοτρομοκράτη, δεν είναι εκεί το θέμα μου άλλωστε.

Δεν θεωρώ επίσης ότι όλοι αυτοί στο φβ στρέφονται εναντίον εμού προσωπικώς. Πιστεύω ότι απλώς βρήκαν μια ευκαιρία να επανεπιβεβαιώσουν την άποψη τους για το ΣΥΡΙΖΑ.

Έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν (με μονταζάκι;) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβασε παλαιότερη αναφορά στον Κ. Σακκά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως ουδόλως άλλαξε γνώμη. Υπερασπιζόταν και υπερασπίζεται πάντα τα ατομικά δικαιώματα, μεροληπτεί υπέρ όσων έχουν στοχοποιηθεί από το κράτος ακόμα και αν πολιτικά δεν συμφωνεί.

Οι δυο συλληφθέντες εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία διώξεων φρονηματικού χαρακτήρα.

Ο ένας διώκεται απηνώς για την υπόθεση «ληστές με τα μαύρα» που κατασκεύασαν τα μμε, ο δε άλλος για την ΣΠΦ με στοιχεία εις βάρος του στα όρια του γελοίου και με πολύμηνη προφυλάκιση την οποία ο σρζ ορθώς είχε πολεμήσει

Ο Σύριζα ταυτόχρονα είναι κυβέρνηση στο δεδομένο κράτος. Όποιος θεωρεί ότι σε αυτό το σχήμα δεν υπάρχουν εσωτερικές συγκρούσεις και αντιφάσεις, ή ότι υπάρχουν εύκολοι αυτοματισμοί, δεν ξέρει τί του γίνεται.

Ή – ακόμα χειρότερα- ξέρει πολύ καλά και απλώς προτιμάει την άνεση του πληκτρολογίου.

ΥΓ, προς δημοσιογράφους: Στις προσωπικές σελίδες, η ένδειξη με τα δυο ανθρωπάκια σημαίνει ότι η ανάρτηση δεν απευθύνεται παρά μόνο σε συγκεκριμένο κοινό που ορίζεται ως «φίλοι».

Η ένδειξη μικρή υδρόγειος σημαίνει «γενικό κοινό». Μην τα μπερδεύουμε επειδή είναι Αύγουστος.

Σχετικά άρθρα