Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρουκέτες Σπίρτζη στη ΝΔ για τα περί… κουμπάρων και δημοσίων έργων

Ρουκέτες Σπίρτζη στη ΝΔ για τα περί… κουμπάρων και δημοσίων έργων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσια Έργα, Διαπλοκή, Διαφθορά, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Χρήστος Σπίρτζης,

Κατά ριπάς επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Υποδομών μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή τις αιχμές της ΝΔ για τα δημόσια έργα και τους εργολάβους, τονίζοντας ότι από την επαναδιαπραγμάτευση για τους τέσσερις οδικούς άξονες το ελληνικό Δημόσιο εξοικονόμησε πάνω από 700 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, 764.477.773 ευρώ ωφελήθηκε το δημόσιο και ο ελληνικός λαός από την επαναδιαπραγμάτευση των 4 οδικών αξόνων (ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ, Ε65, ΜΟΡΕΑΣ) σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις κατασκευαστών και παραχωρησιούχων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, «αυτή είναι η αλήθεια, αυτό δημοσίευσε η Αυγή, αυτό αποκαλύψαμε στη Βουλή».

“Λέτε ψέματα, είπε η ΝΔ , τα παπαγαλάκια και η παρέα της στα ΜΜΕ, αυτοί που συνήθως πρώτα πετούν λάσπη, ακολούθως διαψεύδονται και μετά ζητούν γονυπετείς συγνώμη”, συνεχίζει η ανακοίνωση:

“Τον ίδιο κατήφορο, που ξέρουν τόσο καλά θα ακολουθήσουν και τώρα.

Μόνο που δεν φρόντισαν αυτήν τη φορά να «καλυφθούν» πίσω από τη βιομηχανία με τα «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα», που αμέσως μετά γίνονται «κοινοβουλευτικός έλεγχος» τάχα, και θέμα στα ίδια πάντα ΜΜΕ, για να ολοκληρώσουν τον κύκλο της λάσπης.

Επέλεξαν να τοποθετηθούν επισήμως και το ξεγύμνωμα θα είναι επώδυνο.

Ας δούμε λοιπόν την αλήθεια, που τόσο πολύ ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση και τους πάτρωνές της. Απλά, με αριθμούς και στοιχεία από τις επίσημες συμβάσεις του τότε και του τώρα. Και το τι κέρδισε ο ελληνικός λαός:

Στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ:

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥΣ ΗΤΑΝ:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 297.220.000 ΕΥΡΩ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 89.558.540 ΕΥΡΩ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 145.181.837 ΕΥΡΩ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 69.762.650 ΕΥΡΩ

ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:

171.834.053 ΕΥΡΩ

Στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ:

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΩΝ ΗΤΑΝ:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 317.422.135 ΕΥΡΩ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 89.818.141 ΕΥΡΩ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 150.000.000 ΕΥΡΩ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 24.000.000 ΕΥΡΩ

ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:

230.240.276 ΕΥΡΩ

Στον Ε 65:

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΩΝ ΗΤΑΝ:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 181.758.601 ΕΥΡΩ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 23.144.843 ΕΥΡΩ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 60.000.000 ΕΥΡΩ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 7.500.000 ΕΥΡΩ

ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:
137.403.444 ΕΥΡΩ

Στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑΣ:

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΝΗΛΘΕ ΣΕ: 225.000.000 ΕΥΡΩ

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ: 764.477.773 €

Ήρθε η ώρα να το καταλάβετε καλά. Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι. Το δικό μας μοναδικό μέλημα είναι ο ελληνικός λαός και τα συμφέροντά του.

Σας το είπαμε και χτες, μετέχετε στο κλειστό κλαμπ των καναλαρχών, εκδοτών και τραπεζιτών, που για χρόνια ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό, κι εσείς δίνετε τη μάχη της σωτηρίας και της επιβίωσης αυτής της ιδιότυπης ολιγαρχίας που είχατε εγκαταστήσει στη χώρα.

Λίγη ντροπή επιτέλους.

Το πάρτυ τελείωσε. Η χώρα αλλάζει σελίδα. Πάρτε το απόφαση και μην τρελαίνετε με υπερωρίες το φιλόξενο σύστημά σας στα ΜΜΕ. Απλώς εκτίθενται. Και αυτοί και εσείς μαζί τους.

Είσαστε το χθες της διαπλοκής, της λάσπης και της χρεοκοπίας και είμαστε το αύριο μιας άλλης Ελλάδας, με δίκαιη ανάπτυξη για τους Έλληνες.

Σύντομο ιστορικό του αποτυχημένου επικοινωνιακού στησίματος:

Με φόντο τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και τις καταθέσεις τραπεζιτών και καναλαρχών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν δύο νομοσχέδια που βάζουν φρένο στις χρόνιες στρεβλώσεις των δημοσίων συμβάσεων, των δημοσίων έργων και των παραχωρήσεων, σε βάρος του ελληνικού λαού.

Όπως ήταν φυσικό και πλέον σύνηθες, η γνωστή παρέα του κλειστού κλαμπ τραπεζιτών, καναλαρχών, εκδοτών και του παλαιού πολιτικού συστήματος(ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) συντονίστηκε με τη γνωστή γκεμπελίστικη τακτική «λάσπη – λάσπη κάτι θα μείνει».

Σήμερα απαντάμε, για μια ακόμη φορά με στοιχεία, για ΟΛΕΣ τις απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, και για τη λάσπη που ρίχνουν.

Με ή χωρίς την άδειά σας, συνεχίζουμε…”, καταλήγει η απάντηση του υπουργείου.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε:

«1.Αφήστε τους κουμπάρους και δείτε τους συνεταίρους που έχετε στα γραφεία σας. Στα 3 από τα 8 έργα του Πάτρα – Πύργος, τη μεγαλύτερη έκπτωση έχει δώσει ο συνεταίρος του ανθρώπου που είναι δεξί χέρι του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη. Ο άνθρωπος που του έδωσε το πρώτο φιλί, μετά την εκλογή του ως προέδρου της ΝΔ.

2.Τηλεφωνήστε στους αγαπημένους σας καναλάρχες, για να σας ενημερώσουν για τις σχέσεις τους με τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

3.Επιστρατεύστε όλους του πρώην υπουργούς σας, από τον κ. Σουφλιά μέχρι τον κ. Χατζηδάκη, για να ενημερωθείτε.

4.Συνεργαστείτε πιο διακριτικά με τους κκ Κεγκέρογλου, Αμυρά, Φωτήλα και άλλα στελέχη της νέας «κεντροαριστεράς» γιατί καρφώνεστε.

5.Συνεχίστε με το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών, εκδοτών και τραπεζιτών σας, που για χρόνια ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό, να δίνετε τη μάχη της σωτηρίας και της επιβίωσης της ιδιότυπης ολιγαρχίας που είχατε εγκαταστήσει στη χώρα, μέσω της πολιτικής και προσωπικής μας σπίλωσης.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ

Ό,τι και να κάνετε, ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών, θα γίνει.

Ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει λιγότερα 764.477.773 ευρώ.

Τα δημόσια έργα δεν θα δίνονται μόνο σε έξι εταιρείες και το τραπεζικό σύστημα, δε θα δίνει θαλασσοδάνεια, ή δάνεια χωρίς εγγυήσεις, στους λίγους εκλεκτούς σας.

ΥΓ: Καταλαβαίνουμε τον πανικό σας για τις αποκαλύψεις που κάνουμε δημόσια, αλλά όχι και … «τέσσερους» οδικούς άξονες βρε παιδιά στην επίσημη ανακοίνωση σας. Τσάμπα πάνε τα σεμινάρια του συνεταίρου;»

Σχετικά άρθρα