Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπουτάρης: Φρίκαρα με την εισβολή στην Μητρόπολη!

Μπουτάρης: Φρίκαρα με την εισβολή στην Μητρόπολη!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αναρχία, Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Γιάννης Μπουτάρης, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Θεσσαλονίκη, Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, Τζαμί, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Καυστικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και ιδίως για την εισβολή στη Μητρόπολη.

«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε έναν χώρο και να προκαλεί καταστροφές. Εγώ φρίκαρα με αυτά που έγιναν στη εκκλησία, φανταστείτε να έμπαιναν σε ένα τζαμί τι θα γινότανε… θα τους είχαν λιντσάρει. Οι Χριστιανοί που ήταν στην εκκλησία έμειναν αποσβολωμένοι. Είναι πρωτοφανή αυτά που συνέβησαν» δήλωσε στο Πρακτορείο FM 104,9.

Παράλληλα, τάχθηκε κατά των διαδηλώσεων στο περιθώριο της ΔΕΘ, σημειώνοντας: «Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα εμπορικό, οικονομικό, τουριστικό γεγονός. Αυτό δεν συνάδει με διαδηλώσεις. Δεν πρέπει να γίνονται πολιτικού τύπου εκδηλώσεις στη διάρκεια της ΔΕΘ».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μπουτάρης τάχθηκε κατά των εκλογών, λέγοντας πως «οι εκλογικές αναμετρήσεις δημιουργούν μια ανασφάλεια σημαντική». «Αυτή η κυβέρνηση βγήκε για μια τετραετία, πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και ο κόσμος μετά θα αποφασίσει» είπε, ενώ χαρακτήρισε «καλό παιδί» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ανέφερε ότι «ξεκίνησε τη στροφή που έπρεπε να κάνει και αντιλήφθηκε ότι το σύστημα στο οποίο είναι ενταγμένη η Ελλάδα είναι δυτικό, δεν αλλάζει εύκολα με επαναστάσεις». «Ο κ. Τσίπρας έκανε τις στροφές που έπρεπε να κάνει και είναι η αρχή μιας σώφρονας διακυβέρνησης» υποστήριξε.

Ως προς την κατάσταση της οικονομίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως «δύο πράγματα είναι τα βασικά: να αποκατασταθεί ένα ευνοϊκό κλίμα για τον επιχειρηματία και να υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς».

Σχετικά άρθρα