Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμφύλιος στη ΝΔ: Ο Μητσοτάκης ρίχνει “ταφόπλακα” στον Καραμανλή

Εμφύλιος στη ΝΔ: Ο Μητσοτάκης ρίχνει “ταφόπλακα” στον Καραμανλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Γεωργίου, Γιάννης Μιχελάκης, ΕΛΣΤΑΤ, Ευάγγελος Αντώναρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νικήτας Κακλαμάνης, ΠΑΣΟΚ,

Ταφόπλακα στο καραμανλικό DNA της Νέας Δημοκρατίας και άδειασμα ολκής στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή επεφύλασσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εκκωφαντική σιωπή για την παραπομπή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου σε δίκη.

Προς διάψευση όσων περίμεναν μία διαπρύσια ανακοίνωση για τον τρόπο με τον οποίο μπήκε η χώρα στα μνημόνια και για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και την ιστορική αποκατάσταση της διακυβέρνησης Καραμανλή, το επιτελείο Μητσοτάκη επέλεξε να τηρήσει άκρα του τάφου σιωπή.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την “προστασία” του διαρκώς κλιμακούμενου φλερτ της ηγεσίας με στελέχη από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα ναρκοθετούσε τυχόν επικοινωνιακή αξιοποίηση της πολύκροτης υπόθεσης.

Η στρατηγική επιλογή αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτέλεσε αφορμή για σφοδρές αντιδράσεις από την πτέρυγα των “καραμανλικών”, που σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες σημείωναν πως “ο Μητσοτάκης διάλεξε και επίσημα τους συμμάχους του”.

Ως εκ τούτου, η σιγή ασυρμάτου για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ προκάλεσε νέες φουρτούνες στα ήδη πολυτάραχα νερά της Νέας Δημοκρατίας, από την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους χειρισμούς της αντιπολίτευσης.

Η άνευ προηγουμένου επίθεση στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εξαπέλυσε μέσω της ιστοσελίδας pressroom.gr ο Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο ανοιχτά για “θάψιμο” της υπόθεσης, βρήκε ουκ ολίγους υποστηρικτές εντός των γαλάζιων τειχών.

Διόλου τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται και το δηκτικό σχόλιο του άρτι καρατομηθέντα από την Επιτροπή Πόθεν έσχες, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος με αιχμές και για το πρόσφατο φιάσκο της Εξεταστικής για την περίοδο Βαρουφάκη, σημείωσε πως “Μετά το «χαστούκι» του Αρείου Πάγου στον περιβόητο κ. Γεωργίου ήρθε η ώρα της μιας και μοναδικής εξεταστικής επιτροπής αυτής για το πως μπήκαμε στο μνημόνιο…”.

Την ίδια ώρα, υποσχέσεις για… αποκαλύψεις αφήνει με σχόλιά του στο Facebook ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος ανάρτησε στο Facebook το άρθρο – «βόμβα» του Γιώργου Μιχελάκη που βάζει «φωτιά» τόσο στη νυν, όσο και στην πρώην ηγετική ομάδα της Συγγρού, σχετικά με την βαρύκροτη υπόθεση.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος μάλιστα, προτρέπει στην ανάρτησή του να διαβάσουμε και να αποθηκεύσουμε το άρθρο του Γ. Μιχελάκη, καθώς -όπως λέει- θα έρθει η ώρα που θα βγουν όλα τα στοιχεία, αναλυτικά.

Σχετικά άρθρα