Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρηνική βόμβα Μιχελάκη στον Μητσοτάκη: Έθαψε την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Πυρηνική βόμβα Μιχελάκη στον Μητσοτάκη: Έθαψε την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Γεωργίου, Γιάννης Μιχελάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, Νικήτας Κακλαμάνης, ΠΑΣΟΚ,

“Πυρηνική βόμβα” για τον Κυριάκο Μητσοτάκη απασφάλισε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης με ρεπορτάζ στο pressroom.gr για το επικοινωνιακό θάψιμο της απόφασης του Αρείου Πάγου για τον Ανδρέα Γεωργίου, που θα καθίσει για κακούργημα στο σκαμνί του κατηγορούμενου, και την ΕΛΣΤΑΤ.

Μπορεί χθες η Νέα Δημοκρατία να έβγαλε χθες επτά ανακοινώσεις, αλλά καμία δεν αφορούσε την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου. Και αυτό είναι από μόνο του σκάνδαλο, καθώς η πολύπροτη υπόθεση αποτελεί κόκκινο πανί για τους “καραμανλικούς”, αφού λογίζεται ως η πλήρης δικαίωση της διακυβέρνησης Καραμανλή και η αποδόμηση της ρητορικής του ΠΑΣΟΚ για το πώς μπήκαμε στα μνημόνια.

“Με εντολή Μητσοτάκη δεν βγήκε ανακοίνωση για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Γεωργίου”, γράφει ο Γιάννης Μιχελάκης δίνοντας μπόλικο παρασκήνιο.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Γιάννη Μιχελάκη:

To γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος για τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου για την υπόθεση του φουσκωμένου ελλείμματος του 2009, δεν φαίνεται πως ήταν αρκετό για να υπάρξει αντίδραση από την ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thepressroom.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που έδωσε εντολή να μην βγει καμία ανακοίνωση για το επίμαχο ζήτημα. Είναι χαρακτηριστικό, οτι από το γραφείο τύπου της Συγγρού βγήκαν χθες επτά ανακοινώσεις! Καμία δεν αφορούσε την υπόθεση του Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε χθες προ ημερησίας συζήτηση στην βουλή για την Παιδεία και όχι για την υπόθεση των φουσκωμένων ελλειμμάτων, που οδήγησαν την χώρα στο μνημόνιο. Μάταια οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο και τον αρμόδιο τομεάρχη Κώστα Τζαβάρα για το αν θα υπάρξει ανακοίνωση από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα δύο στελέχη αμήχανα και κομπιασμένα απαντούσαν πως πιθανότατα δεν θα υπάρξει απάντηση, χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες διευκρινήσεις. Επειδή όμως τα μισόλογα αυτά δεν κάλυπταν τους εκπροσώπους του τύπου επιστρατεύτηκε η… “ατάκα-πασπαρτού” πως η ΝΔ “δεν σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις”! Εντύπωση προκάλεσε πως ακόμα και ο υπεύθυνος για τα οικονομικά Χρήστος Σταϊκούρας που εμφανίζεται ως “καραμανλικός” δεν είπε το παραμικρό και εξέδωσε ανακοίνωση για… το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Τακτική Σαμαρά από τον Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί την τακτική του Αντώνη Σαμαρά, που “σφύριζε αδιάφορα” μόλις έβγαιναν στην δημοσιότητα στοιχεία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Εκείνος όμως -θα μπορούσε να πει κάποιος- είχε σαν δικαιολογία, ότι συγκυβερνούσε με το ΠΑΣΟΚ και στην περίπτωση που έφερνε στην επιφάνεια το ζήτημα θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή, γι αυτό τον λόγο ξέχασε και την “μία και μόνη εξεταστική εξεταστική” που θα έκανε για το πώς η χώρας μπήκε στο μνημόνιο.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το γεγονός οτι επέλεξε να “θάψει” επικοινωνιακά την απόφαση-βόμβα του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου δείχνει οτι θέλει να πάρει διαζύγιο με κάθε τι που έχει σχέση με τον Κώστα Καραμανλή. Και το δείχνει σε κάθε του κίνηση. Άλλωστε ο ίδιος σε όλες του τις ομιλίες έχει μιλήσει για τα σημαντικά λάθη που έγιναν εκείνη την περίοδο.

Οι “πασοκογενείς” στενοί του συνεργάτες όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος και γνωστοί δημοσιογράφοι που προέρχονται από τον χώρο της κεντροαριστεράς και πηγαινοέρχονται στην Συγγρού, όπως επίσης οι πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί ο ίδιος με το αυτοαποκαλούμενο εκσυγχρονιστικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ είναι οι κύριες αιτίες που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να πει το παραμικρό για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να πιστεύει πως το έλλειμμα δεν διογκώθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου.

Η ΝΔ έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να πετάξει από πάνω της, την “λάσπη” που επί επτά χρόνια της ρίχνει το ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι έβαλε την χώρα στο μνημόνιο και μας έριξε στα “σαγόνια” του ΔΝΤ και της Τρόικας.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε όσα έπρεπε να πει η ΝΔ

Πάντως αυτό που όφειλε να πει η ηγεσία της ΝΔ το είπε ξεκάθαρα με ανάρτησή του στο Facebook o Νικήτας Κακλαμάνης.

“Μετά το “χαστούκι” του Αρείου Πάγου στον περιβόητο κ. Γεωργίου ήρθε η ώρα της μιας και μοναδικής εξεταστικής επιτροπής αυτής για το “πως μπήκαμε στο μνημόνιο…”, έγραψε ο κ. Κακλαμάνης.

Σχετικά άρθρα