Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αδειάζει Μητσοτάκη η Παπακώστα: Εκλογή ΠτΔ από το λαό και αρμοδιότητες

Αδειάζει Μητσοτάκη η Παπακώστα: Εκλογή ΠτΔ από το λαό και αρμοδιότητες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κατερίνα Παπακώστα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Συνταγματική Αναθεώρηση,

Και άλλος βουλευτής της ΝΔ, αυτή τη φορά η Κατερίνα Παπακώστα, διαφοροποιείται από την θέση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα υποστηρίζει ότι «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να πηγαίνει απευθείας στον λαό και να πάψει να εμπλέκεται ο πολιτικός κόσμος σε διαδικασίες συναλλαγής κάτω από το τραπέζι» και προσθέτει «ότι ο πρωθυπουργός έχασε μια λαμπρή ευκαιρία να το αλλάξει αυτό».

«Η ζυγαριά αυτή τη στιγμή ισορροπεί ως προς την ευθύνη ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία και την αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή και από τις δύο πλευρές δεν προετοιμάστηκε το έδαφος ώστε να οδηγηθούμε σε μια ουσιαστική συνταγματική αναθεώρηση» υποστηρίζει, κ. Παπακώστα.

Στην ερώτηση επισήμανση ότι ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμφωνεί με την εκλογή του ΠτΔ από τον λαό η κ. Παπακώστα απαντά:

“Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στη συνταγματική αναθεώρηση, δικαιούται κάθε παράταξη να έχει μια κεντρική κατεύθυνση και τα στελέχη τους βεβαίως να έχουν τις απόψεις τους.

Να υπενθυμίσω ότι καταλήξαμε σε εκλογές εξαιτίας της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, και τώρα βέβαια είναι θετικό το γεγονός ότι αποδεσμεύεται η εκλογή από τη ζωή της κυβέρνησης, πράγμα το οποίο όμως τότε δεν φαινόταν να αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας ο οποίος κάλπαζε προς την εξουσία.

Αν θέλουμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας οφείλουμε τα ζητήματα να τα δούμε σε μια πρακτική βάση, και η πρακτική βάση λέει ότι πρέπει να δοθούν και αρμοδιότητες στον Πρόεδρο, ο οποίος θα εκλέγεται από τον λαό.

Θεωρώ ότι πρέπει να εκπροσωπεί τη χώρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην Ευρώπη γενικά, θεωρώ ότι πρέπει να έχει στην αρμοδιότητά του τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, διότι αυτό παρέχει ασφάλεια και είναι μια εγγύηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτελεί πυλώνα ηρεμίας και γαλήνης για τη χώρα, διότι έχει φύγει πλέον από την πολιτική και κομματική διελκυστίνδα και λειτουργεί εθνικά. Υπό την έννοια, λοιπόν,αυτή με την απευθείας εκλογή του από το λαό, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, νομίζω ότι θα λύσουμε μια σειρά από ζητήματα”.

Επίσης, η βουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας τα αντισταθμιστικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες δήλωσε: «Ανήκω στη σχολή του κοινωνικού φιλελευθερισμού και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δω την πολιτική μέσα από το πρίσμα της επιδότησης ή μέσα από το πρίσμα μιας ad hoc φιλανθρωπίας σε κοινωνικές ομάδες».

Και συμπλήρωσε ότι «το κράτος πρέπει να έχει μια εθνική κοινωνική πολιτική που να προστατεύει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες δεν θα πρέπει να θίγονται κατά το δοκούν και κατά περίπτωση, ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση ή ανάλογα με την επικοινωνιακή ευκαιρία ή πρόκληση της στιγμής».

Σχετικά άρθρα