Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 30 Απριλίου συνεδριάζει η Βουλή για τις ασυλίες των Χρυσαυγιτών

Στις 30 Απριλίου συνεδριάζει η Βουλή για τις ασυλίες των Χρυσαυγιτών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρση Ασυλίας, Βουλή των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Χρυσή Αυγή,

Για την Τετάρτη, 30 Απριλίου, ορίστηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και η ονομαστική ψηφοφορία για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Αντωνίου Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και του ανεξάρτητου, πλέον, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Όπως ενημέρωσε, με επιστολή του, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, η Βουλή των Ελλήνων και τα όργανά της εξετάζουν το αίτημα χορηγήσεως ή μη αδείας για την άσκηση ποινικής δίωξης και την απαγγελία κατηγορίας κατά βουλευτών, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και την αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία.

Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού εξηγεί στις ανακρίτριες την κοινοβουλευτική διαδικασία και υπενθυμίζει ότι, ήδη, η Ολομέλεια έχει αποφανθεί και χορήγησε την αιτηθείσα άδεια δίωξης για τους βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτη- Αβράμη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο και Δημήτριο Κουκούτση, επισημαίνει πως είναι «αυτονόητο ότι η Βουλή προχωρεί και ολοκληρώνει τη διαδικασία και για τους υπόλοιπους βουλευτές».

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας για τους πέντε βουλευτές, στις 30 Απριλίου, έπεται η συνεδρίαση για την άρση ή μη της ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά, Γιώργου Γερμενή, Γιάννη Λαγού, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Νικόλαου Μίχου και του ανεξάρτητου (μετά τη διαγραφή του) Ευστάθιου Μπούκουρα.

Σχετικά άρθρα