Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας πολιτικός συναντήθηκε με τον Άσαντ στη Συρία – Τι του ζήτησε (φωτο)

Έλληνας πολιτικός συναντήθηκε με τον Άσαντ στη Συρία – Τι του ζήτησε (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βηρυτός, Ισλαμιστές, Λίβανος, Μουσουλμάνοι, Μπασάρ αλ Άσαντ, Νίκος Νικολόπουλος, Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιωάννης, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Λίβανο και τη Συρία επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση πολιτικών και θρησκευτικών αρχών, καθώς και πανεπιστημιακών και άλλων επιστημονικών φορέων.

Στην ολιγοήμερη παραμονή στην εμπόλεμη περιοχή ο κ. Νικολόπουλος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σημαντικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, την πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Εξωτερικών, τον Πατριάρχη Ιωάννη, τον μέγα Μουφτή, κ.α. Επίσης, επισκέφθηκε στρατιωτικά νοσοκομεία, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων βλέποντας ιδίοις όμμασι τη φρίκη των πολέμων και της βίας. Τέλος επισκέφτηκε εκπαιδευτικά και θρησκευτικά ιδρύματα.

nikolopoulos asant

Ο Νίκος Νικολόπουλος, όπως τόνισε και στις συζητήσεις που είχε αλλά και σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ένιωσε την ανάγκη να αποδεχτεί την πρόταση, προκειμένου να διαμορφώσει προσωπική εικόνα και άποψη, αλλά και ως Χριστιανοδημοκράτης να έρθει σε επαφή με τους Χριστιανούς βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης του Λιβάνου και της Συρίας, που σήμερα είναι αρκετοί, αλλά και να έρθει σε επαφή με το ισχυρό Χριστιανικό στοιχείο το οποίο αιώνες αρμονικά διαβιεί με Μουσουλμάνους ομοεθνείς του, σε μία περιοχή όπου υπήρξε η κοιτίδα του Χριστιανισμού αλλά και ανά τους αιώνες ήταν και είναι παραδοσιακά φιλική προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει:

«Είμαστε μια από τις ελάχιστες χώρες διεθνώς που έχουμε αποκοπεί εντελώς από την παραδοσιακά φίλη χώρα της Συρίας όπου ζουν Έλληνες πολίτες, καθώς και περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Τούτο, εκτός όλων των άλλων δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε σχέση με τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων που καταφτάνουν ή και που απλά διέρχονται την χώρα μας, καθώς επίσης και στους δεκάδες χιλιάδες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Αντίστοιχα προβλήματα όμως δημιουργεί και στους Έλληνες που ζουν ή δραστηριοποιούνται στη Συρία, αλλά και σε όλους τους ομόδοξους».

Παρόλο που οι επισκέψεις και οι συναντήσεις δεν είχαν επίσημο, διπλωματικό χαρακτήρα, καθότι από το 2012 οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Συρίας έχουν διακοπεί, ο Νίκος Νικολόπουλος, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Άσαντ στον οποίο έθεσε πρωταρχικώς το αίτημα ενίσχυσης των ερευνών για τους απαχθέντες Χριστιανούς Μητροπολίτες, καθώς και για όλους τους Σύριους Χριστιανούς που αγνοούνται πάνω από 3 χρόνια και του ζήτησε να συνεχίσει να καταβάλει προσπάθεια για την ειρήνευση στην περιοχή και την συμφιλίωση του λαού του προσφέροντας όλες τις ευκαιρίες που μόνο η Δημοκρατία διαθέτει.

Χαρακτηριστικά του είπε: «Την τρομοκρατία θα την αντιμετωπίσουμε με πολλή Δημοκρατία, αλλά και με αποφασιστικότητα απέναντι σε εκείνους που χρησιμοποιούν αντί για τον λόγο της πειθούς, το σπαθί…».

Πρόεδρος Άσαντ: «Εύχομαι σύντομα να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις με την χώρα σας»

Ο Πρόεδρος Άσαντ εξέφρασε την επιθυμία του να αποκατασταθούν γρήγορα οι διπλωματικές σχέσεις και να επισκεφτεί σύντομα την Αθήνα, όπως έκανε ο πατέρας του, όταν ήρθε επί Πρωθυπουργίας Α. Παπανδρέου. Αναφέρθηκε στους προαιώνιους κοινούς δεσμούς αλλά και στα κοινά συμφέροντα, που θα εξυπηρετήσει η άρση του εμπάργκο, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι η χώρα του είναι η «security στην αυλή της Ελλάδας» και η Ελλάδα αποτελεί τον «διάδρομο προς την Ευρώπη».

Επίσης αναφέρθηκε στα πέντε χρόνια αιματηρών συγκρούσεων με πάνω από 300.000 νεκρούς και με περισσότερους από 2,5 εκατ. πρόσφυγες και με τεράστιες υλικό-τεχνικές καταστροφές.

Πατριάρχης Ιωάννης: «Οι κυβερνήσεις προστάτεψαν τα δικαιώματα των Χριστιανών»

Ο Νίκος Νικολόπουλος επισκέφτηκε τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, ο οποίος έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, όπως και οι περισσότεροι των Μητροπολιτών και των κληρικών του Πατριαρχείου του. Ο Πατριάρχης κατά την διάρκεια της συνάντησης υπογράμμισε ότι: «Οι Χριστιανοί της Συρίας ζουν αρμονικά αιώνες τώρα με τους Μουσουλμάνους. Οι κυβερνήσεις όλες- και η σημερινή- σεβάστηκαν και προστάτεψαν τα δικαιώματα των χριστιανών και τους υπερασπίζονται όποτε απειλήθηκαν όπως τώρα από το ‘σπαθί’ των φανατικών Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους».

Ο Πατριάρχης μάλιστα είπε ότι: «Ενώ στην Ελλάδα οι Ιεροί Ναοί και τα Μοναστήρια πληρώνουν φόρους, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, εδώ η Κυβέρνηση τα προσφέρει εντελώς δωρεάν τόσο σε εμάς όσο και στους Μουσουλμάνους. Φυσικά το φιλανθρωπικό έργο αλλά και η εκπαίδευση που προσφέρει το Πατριαρχείο με δικά του εκπαιδευτικά Ιδρύματα, μέχρι και Πανεπιστήμια, είναι τόσο μεγάλο που αναγνωρίζεται με το αντιστάθμισμα της κρατικής ενίσχυσης».

Να σημειωθεί ότι ο κατά σάρκα αδελφός του Πατριάρχη, Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, είναι ένας εκ των δύο που έχει απαχθεί από τους ισλαμιστές του ISIS εδώ και τρία χρόνια και ουδείς γνωρίζει εάν είναι ζωντανός ή νεκρός ή εάν υφίσταται καθημερινά τα μαρτύρια που επίσης χιλιάδες Χριστιανοί υφίστανται τα τελευταία χρόνια, ζώντας και πάλι, όσα έζησαν οι μάρτυρες του Χριστιανισμού.

Φυσικά πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με τον μέγα Μουφτή της Συρίας, ο οποίος τόνισε ότι:

«Η σημερινή κρίση στη Συρία στοχεύει την αποσταθεροποίηση της κοινωνίας παρ’ ότι η συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων αποτελούσε παράδειγμα αγάπης».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, ο τελευταίος αναφέρθηκε στη στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών που ήθελαν την ανατροπή του προέδρου Άσαντ για να καταστήσουν εφικτή την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου από το Κατάρ προς την Ευρώπη μέσω Συρίας και Τουρκίας, το οποίο θα ανταγωνιζόταν το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά και να εξαλείψει έτσι την παρουσία των Ρώσων στην Συρία που διαθέτουν την μόνη σταθερή βάση στην Μεσόγειο (Λαττάκεια). Για την ανατροπή συνεργάστηκαν οι σύμμαχοι τους Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Τουρκία.
Το αμερικανικό σχέδιο που υιοθέτησε και ο σκληρός πυρήνας της Ευρώπης μετατράπηκε σε εφιάλτη, αφού οι δήθεν μετριοπαθείς Ισλαμιστές αποδείχθηκαν γρήγορα ακραίοι και αιμοσταγείς δολοφόνοι και ξανάφεραν στην επικαιρότητα την βαρβαρότητα ως μέσο επικράτησης του ακραίου Ισλάμ.

Η πρόεδρος της Βουλής στο ίδιο μήκος κύματος είπε ότι: «Η αντίσταση του λαού πέντε χρόνια τώρα κατέδειξε το φιάσκο στην Συρία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Η εικόνα που εκπέμπει διεθνώς το Ισλαμικό Κράτος με τις απερίγραπτες βαρβαρότητες εκθέτει τον Δυτικό κόσμο που το υποστήριξε αρχικά και το χρησιμοποίησε ως πολιορκητικό κριό κατά του Προέδρου Άσαντ».

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας σήμερα με δημοσιογράφους είπε: «Αξίζει να αναφέρω αυτά που ο Πρόεδρος Άσαντ κατά την συνάντηση μας και με τα οποία είμαι σύμφωνος. Δηλαδή ότι: «Θεωρεί εξαιρετικά οξύμωρο, η Δύση που ταυτίζεται με την προστασία των δικαιωμάτων όλων των θρησκευτικών, εθνολογικών και επί μέρους μειονοτικών ομάδων, η Δύση που θέλει να επιβάλει την πολυπολιτισμικότητα, η Δύση να ανέχεται τους μανιακούς του ISIS, που μόνο ισοπεδώνουν, σκοτώνουν και καταστρέφουν χωρίς κανένα σεβασμό, ανθρώπους, θρησκείες και πολιτισμούς».

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε: «Και μετά από αυτά εμένα θα μου επιτρέψετε να συμπληρώσω τα κηρύγματα, ο φανατισμός και η πρακτική των τζιχαντιστών δεν συμβιβάζονται με τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Σχετικά άρθρα