Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσακαλώτος τρόλαρε τον “αβάπτιστο πολιτικό κρατούμενο” Κυριάκο (βίντεο)

Ο Τσακαλώτος  τρόλαρε τον “αβάπτιστο πολιτικό κρατούμενο” Κυριάκο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Δένδιας, ΣΥΡΙΖΑ,

Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους βουλευτές της ΝΔ, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις αιτίες της επιβολής τραπεζικής αργίας το καλοκαίρι του 2015.

Αφορμή υπήρξε η αναφορά του κ. Τσακαλώτου στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη ότι «λόγω δύσκολης παιδικής ηλικίας δεν έχει διαβάσει καλά τον Ρουσώ», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Ενόχλησε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η ειρωνική αναφορά σας στον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος είναι απών. Η αναφορά σας οφείλετε στην ιδεοληψία σας ότι κατά της δικτατορίας πολέμησε μόνο η αριστερά και δικαιούνται υστεροφημίας», είπε απαντώντας στον κ. Τσακαλώτο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε:

«Όλη η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν στη δικτατορία σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αναχώρησε δε στο εξωτερικό μετά από παρέμβαση του Ερυθρού Σταυρού και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ακόμη αβάπτιστος. Η αναφορά σας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ανάγωγη ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη» είπε ο κ. Δένδιας και ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να ζητήσει συγγνώμη.

Ανταπαντώντας ο υπουργός Οικονομικών ότι αυτό που είπε ήταν «αστείο και πταίσμα», μπροστά στους χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει η Ν.Δ για τον πρωθυπουργό.

«Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει πάει στο Χάρβαρντ, να αποκαλεί τον πρωθυπουργό τυχοδιώκτη και κατά συρροή ψεύτη» είπε ο κ. Τσακαλώτος εννοώντας τον κ. Μητσοτάκη.

Σχετικά άρθρα