Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άκης εξηγείται στους Ελβετούς για τις μίζες

Ο Άκης εξηγείται στους Ελβετούς για τις μίζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τον Άκη Ζήγρα σειρά παίρνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για να εξεταστεί από εκπροσώπους της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Ελβετίας στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Κλιμάκιο της ελβετικής εισαγγελίας εξέτασε τη Δευτέρα επί πολλές ώρες τον ξάδελφο και επί σειρά ετών στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, Νίκο Ζήγρα, ο οποίος εμφανίζεται δικαιούχος σε λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες μέσω των οποίων διακινήθηκαν παράνομα ποσά σχετιζόμενα με εξοπλιστικά προγράμματα, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία.

Η έρευνα επικεντρώνεται στη διακίνηση 30 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων μέσω δύο λογαριασμών με εμφανιζόμενο δικαιούχο τον Νίκο Ζήγρα και στην εμπλοκή συγκεκριμένου Έλληνα υπαλλήλου της Morgan Stanley Ελβετίας, ενώ ερευνάται γενικότερα και το ενδεχόμενο να συνδέονται με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, πληρωμές που έγιναν μέσω ελβετικών τραπεζών.

Ν.Ζήγρας: Να επιστρέψει η Ελβετία τα κλεμμένα χρήματα

Από την πλευρά του ο Ν.Ζήγρας φέρεται να ζήτησε την επιστροφή ποσού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ που διατηρεί σε ελβετικές τράπεζες, με σκοπό την απόδοση στο ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Στέλιο Γκαρίπη, η απάντηση των Ελβετών ήταν πως για κάτι τέτοιο θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης προς τον Ελβετό ομόλογό του ώστε να κριθεί αν και πόσα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα