Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναντήσεις Κουίκ στην Πάτρα με Δήμαρχο και Περιφερειάρχη

Συναντήσεις Κουίκ στην Πάτρα με Δήμαρχο και Περιφερειάρχη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόστολος Κατσιφάρας, Αχαΐα, Πάτρα, Τέρενς Κουίκ, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στην Πάτρα του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ που αντικείμενο είχε συναντήσεις Εργασίας (κατά σειρά) με τον Δήμαρχο Πατραίων, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένη Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Στη συνάντησή του χθες το απόγευμα με τον Δήμαρχο Πατραίων Κώστα Πελετίδη, ο Υφυπουργός κατέγραψε την αγωνία του Δημάρχου για τον μεγάλο δείκτη ανεργίας που πλήττει την περιοχή του.

«Όλη αυτή η πλευρά της Αχαΐας, εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες αποδυναμώνεται οικονομικά σιγά – σιγά, με πρώτη και κύρια αιτία την αποβιομηχάνιση που καταγράφηκε από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 και πέρα.

Άφρονες πολιτικές έκλεισαν τεράστια βιομηχανικά συγκροτήματα όπως της Μίσκο, της Pirelli και της Πειραϊκής Πατραϊκής και όχι μόνο.

Και βεβαίως φτάσαμε και στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί τη χώρα τα τελευταία έξι χρόνια, με ένα από τα θύματα και την Πάτρα, που είναι και από τις σημαντικότερες Πύλες Εισόδου – Εξόδου της χώρας», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε:

«Με τον κ Δήμαρχο είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία που κράτησε μία ώρα και εκτός από τα θέματα που έχουν να κάνουν με κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, μου μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στις ενδοδημοτικές λειτουργίες του από την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

»Θα συμφωνήσω μαζί του ότι ένας τεράστιος Δήμος όπως ο δικός του, δεν μπορεί να έχει έναν ξυλουργό, μια χούφτα ηλεκτρολόγους ή άλλους εξειδικευμένους εργάτες, που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μια Καλλικρατικής Πάτρας.

»Κατέγραψα επίσης και το αίτημά του για την παραχώρηση και χρήση του παλιού Πειραματικού Γυμνασίου που ο Δήμαρχος θέλει να μετατρέψει σε μια κοινωνική δομή, κυρίως παιδικό σταθμό, καθώς η κρίση έχει μετακυλήσει αυτές τις κοινωνικές λειτουργίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το δεδομένο ότι η κρίση δεν επιτρέπει πλέον στους περισσότερους γονείς να απευθύνονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Αναφορικά με τη σημερινή πρωινή επίσκεψη στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ τόνισε τα εξής:

«Με τον κ. Περιφερειάρχη γνωρίζομαι από παλιά. Όπως πάντα, είχα μία εξαιρετική συνεργασία μαζί του σήμερα.

»Μιλήσαμε ανοιχτά και με τη γλώσσα της αλήθειας για όλα τα θέματα που τον απασχολούν, παρ’ όλο που τα οικονομικά στοιχεία που μου έδειξε αποτυπώνουν μία Περιφέρεια που νοικοκυρεύτηκε με εντυπωσιακό αποθεματικό και με μεγάλη απορροφητικότητα τόσο στα ΕΣΠΑ όσο και στην εκτέλεση του προϋπολογισμού».

Τα θέματα που ανέλυσε ο Περιφερειάρχης στον Υφυπουργό είναι:

– το φυσικό αέριο,

– ο Οδικός Άξονας Πάτρας – Πύργου – Τσάκωνας,

– η Αμβρακία Οδός που θα συνδέει Αμφιλοχία με Λευκάδα,

– η εκκρεμότητα στο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και

– η ρύθμιση οικονομικών εκκρεμοτήτων που «κληρονόμησε» η Περιφέρεια από τους σεισμούς του 1995 στο Αίγιο.

Τέλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Διονύση Παναγιωτόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του.

«Ο κ. Γενικός, από τους πιο έμπειρους της Αποκεντρωμένης, μου ανέφερε και την αναγκαιότητα να ενταχθεί σε ειδικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα που δεν προσκρούουν στο παραμικρό με προγράμματα Περιφερειών και των Δήμων, έτσι ώστε στην εκτέλεσή τους να αξιοποιηθούν κυρίως νέοι επιστήμονες.

»Υπενθυμίζω ότι ένα από τα προβλήματα αυτής της χώρας είναι η μεταναστευτική εκροή νέων σπουδασμένων παιδιών και η αναγκαιότητα να βρεθούν θέσεις εργασίας, ώστε αυτά τα Ελληνόπουλο να παραμείνουν στον τόπο τους. Και οι σκέψεις και οι προτάσεις του κ. Παναγιωτόπουλου κατευθύνονται στοχευμένα προς αυτήν την αναγκαιότητα».

Χθες βράδυ ο Τέρενς Κουίκ, με την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, συναντήθηκε στα Γραφεία του Κινήματος με τα μέλη της Συντονιστικής των ΑΝΕΛ Αχαΐας, όπως και τα μέλη της τοπικής Επιτροπής προετοιμασίας για το Συνέδριο του Φθινοπώρου.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ επέστρεψε αργά το μεσημέρι στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα