Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ τραμπούκισε σε κηδεία Έλληνα Πομάκου στρατιώτη (βίντεο)

Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ τραμπούκισε σε κηδεία Έλληνα Πομάκου στρατιώτη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βίντεο, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Ελληνικός Στρατός, Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ - DEB), Μουσταφά Αλή Τσαούς, Μουφτής Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου, ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε,

Απίστευτη πρόκληση από τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ο οποίος την Πέμπτη με φανατικούς τουρκόφρονες γενίτσαρους της μειονότητας, εκδίωξαν τον νόμιμο μουφτή από την νεκρώσιμο τελετή του άτυχου μουσουλμάνου στρατιώτη, που πνίγηκε εν ώρα υπηρεσίας στο ΚΑΑΥ της Κεραμωτής.

Οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας, με πρωταγωνιστές τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, τον δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ και τον πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαούς, «μπούκαραν» στον προαύλιο χώρο της κατοικίας του άτυχου νέου και εκδίωξαν τον νόμιμο μουφτή Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, που εκείνη την ώρα «διάβαζε» την καθιερωμένη προσευχή.

Ερασιτεχνικό βίντεο, δείχνει τους τραμπουκισμούς των εγκάθετων της Άγκυρας, με πρωταγωνιστή τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο οποίος εκδιώχνει το νόμιμο θρησκευτικό λειτουργό και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του υποδεικνύει «ευγενικά» να αποχωρήσει από το χώρο.

Οι ίδιοι μάλιστα επιχείρησαν να πάρουν στη συνέχεια από τα χέρια των στρατιωτών-συναδέλφων του νεκρού, το φέρετρο κάτι που απετράπη με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Η κηδεία του 19χρονου, πραγματοποιήθηκε με βάση όσα ορίζουν οι κανονισμοί του Γ.Ε.Σ. για την απόδοση τιμών σε ένστολους που χάνουν τη ζωή τους, αλλά και με το μουσουλμανικό τυπικό.

Η Ελληνική Σημαία, την οποία κρατούσαν συνάδελφοι του νεκρού, προπορευόταν της τελετής, ενώ στο τέλος άγημα απέδωσε τις προβλεπόμενες τιμές, παρουσία του διοικητή του Δ’Σ.Σ, Ιωσήφ Μαυράκη, ο οποίος δεν επέτρεψε τη συνέχιση των προκλήσεων και κυρίως προστάτευσε τη Σημαία που στο τέλος ο ίδιος παρέδωσε στα χέρια των γονέων του άτυχου νέου.

Η προβοκατόρικη ενέργεια των τουρκοφρόνων της μειονότητας, αποσκοπούσε στο να αποδείξει «ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο» στα Πομοακοχώρια, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι Πομάκοι γυρίζουν την πλάτη τους στην τουρκική προπαγάνδα, που επιδιώκει μεθοδικά την τουρκοποίησή τους.

Ήταν όμως και μία απάντηση στην πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά στα Πομακοχώρια και στην Γλαύκη, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους. Ήταν πρώτη φορά που κυβερνητικός αξιωματούχος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην περιοχή, μιλώντας ευθέως για «Πομάκους» και «Πομακοχώρια» προκαλώντας εκνευρισμό στην Άγκυρα.

Οι Πομάκοι είναι αρχαία θρακική φυλή, ελληνικής συνείδησης. Ακολούθησαν τον Μέγα Αλέξανδρο στην εκστρατεία κατά των Περσών ως ιππείς. Οι Τούρκοι πράκτορες προσπαθούν να τους εκτουρκίσουν.

Σχετικά άρθρα