Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απερχόμενο πρωθυπουργό “βλέπει” ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Απερχόμενο πρωθυπουργό “βλέπει” ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοψήφισμα, Εκλογικός Νόμος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Συνταγματική Αναθεώρηση,

Κλίμα αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης επιχειρεί να στήσει η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για εικόνα απερχόμενου Προέδρου αναφορικά με τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

Στη Συγγρού εντείνοντας τις προσπάθειες για ένα “αντιΣΥΡΙΖΑ” μέτωπο μπροστά στην… απειλή της απλής αναλογικής, επιχειρούν να ορθώσουν αναχώματα στην διαφαινόμενη κυβερνητική πρωτοβουλία για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό.

Το θέμα αυτό έχει ήδη προκαλέσει έντονες και ανοιχτές διαφωνίες πρωτοκλασάτων στελεχών της Συγγρού με την ηγεσία που αντιτάσσεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ την ίδια ώρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζονται φόβοι για τις πιέσεις που ασκούνται σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι με το “παράθυρο” μείωσης του ορίου εισόδου στη Βουλή από το 3%, καθώς ανοίγονται νέες προοπτικές συγκέντρωσης των 200 εδρών για την άμεση εφαρμογή του νέου εκλογικού.

Για αυτό το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό κατά τη σημερινή του ομιλία για το Brexit στο Ινστιτούτο Καραμανλή. Σε αυτό το κλίμα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ” ξεπέρασε χθες τον εαυτό του και σε θράσος και σε κυνισμό, είπε οτι έπραξε τα πάντα καλώς, δεν αισθάνθηκε ανάγκη για αυτοκριτική ούτε ένα απλό συγνώμη, τι ειναι πιο επικίνδυνο οτι πιστεύει όσα είπε η οτι απλά ψεύδεται, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ικανοποιημένος οπως είπε και δεν αλλάζει πολιτικές του, χθες εμφανίστηκε αμετανόητος να συνεχίσει δρόμο λαϊκισμού και προσπάθεια του να καταστήσει τράπεζα Ελλαδος περίπου υπεύθυνη για τα capital controls είναι μια φθηνή άσκηση Συριζαίκης προπαγάνδας”.

O αρχηγός της ΝΔ συνέχισε κάνοντας λόγο για ”απύθμενο θράσος του Τσίπρα να αναδεικνύει το δημοψήφισμα φιάσκο σε στιγμές εθνικής ανάτασης”.

“Οποίος τον άκουσε αισθάνεται βαθιά ανησυχία για το μέλλον της Ελλαδος. Με τα ψέματα και ανικανότητα κ. Τσίπρα πληρώνονται αυτά τα ψέματα. Συνολική απογοήτευση. Η χθεσινή εικονα κ Τσίπρα ηταν εικόνα απερχόμενου πρωθυπουργού το διαζύγιο με πραγματικότητα ειναι το τελευταίο στάδιο πριν την έξοδο του απο το Μέγαρο Μαξίμου” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, καλλιεργώντας κλίμα για να εντείνει τις πιέσεις προς τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης ώστε να μη συμπράξουν με έναν… απερχόμενο πρωθυπουργό.

Σε σχέση με το δημοψήφισμα, ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ”να μην διανοηθεί να παίξει θεσμικά παιχνίδια με θέματα Συντάγματος, τα οποία στην καλύτερη δείχνουν θεσμική άγνοια, στο καλύτερο θεσμικές ακροβασίες που δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε με το γράμμα του Συντάγματος. “Τα δημοψηφίσματα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μεγάλη προσοχή, να έχουν δικλίδες ασφαλείας, οσο πιο σημαντική απόφαση για μια χώρα, τόσο πιο μεγάλες δικλείδες” σημείωσε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας ωστόσο να σταθεί στο συμβουλευτικό χαρακτήρα που υπογράμμισε ο πρωθυπουργός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σχετικά άρθρα