Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tσίπρας: Ώριμες οι συνθήκες για απευθείας εκλογή Προέδρου από το λαό

Tσίπρας:  Ώριμες οι συνθήκες για απευθείας εκλογή Προέδρου από το λαό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοψήφισμα, Εκλογικός Νόμος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΚΑΪ, Συνταγματική Αναθεώρηση,

Ωρίμασαν οι συνθήκες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, απόσπασμα της οποίας έδειξε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

«Δεν πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει διαρχία, αλλά στο πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη που προστατεύει τις λεπτές ισορροπίες του πολιτεύματος μπορούμε να συζητήσουμε τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Aλλά νομίζω πως ο βασικός άξονας είναι μία μεταρρύθμιση που θα καταστήσει ώριμες τις αλλαγές πάνω σε διαγεγνωσμένες παθογένειες, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών» ανέφερε ο κ. Τσίπρας σχετικά με την αναθεώρηση του συντάγματος.

Ταυτόχρονα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και εν πάση περιπτώσει αφορά «δεύτερες και τρίτες σκέψεις», με δεδομένη την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου και διαδικασιών σε ότι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος.

“Η ακυβερνησία δεν είναι ένα σενάριο που με απασχολεί”

Σχετικά με τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εκλογικό νόμο υπερασπίστηκε την πρόταση της κυβέρνησης και αποκρούοντας τα περί «συνταγής ακυβερνησίας» που του χρεώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε ότι ότι «η ακυβερνησία δεν είναι ένα σενάριο που με απασχολεί».

Σχετικά άρθρα