Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντρίμπλα για τον εκλογικό: Προς μείωση το όριο εισόδου από το 3%

Ντρίμπλα για τον εκλογικό: Προς μείωση το όριο εισόδου από το 3%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογικός Νόμος, Ελληνική Κυβέρνηση, Ένωση Κεντρώων, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Τη μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή από το 3 στο 2,5% για την κλιμάκωση των πιέσεων στα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης προσανατολίζεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για την οποία άφησε παράθυρο την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι σχεδόν… ειλημμένη, καθώς εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν σε ακόμα δυσκολότερη θέση, με τις ηγεσίες τους να καλούνται να δώσουν εξηγήσεις τόσο στην κοινή γνώμη όσο όμως και στο εσωτερικό τους ακροατήριο για τυχόν απόρριψη μίας τέτοιας ευνοϊκής για τα μικρά κόμματα πρωτοβουλίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις πρώτες διερευνητικές συζητήσεις στην Επιτροπή της Βουλής.

Το σκεπτικό του Μαξίμου είναι ότι κόμματα όπως το Ποτάμι που κινούνται δημοσκοπικά κάτω από το όριο του 3% θα είναι σε πολύ δύσκολη θέση για να απορρίψουν την πρωτοβουλία μείωσης του ορίου εισόδου στη Βουλή.

Παράλληλα, ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων θα εξασφαλίσουν πιο εύκολα την είσοδό τους στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσει το ΚΚΕ, το οποίο ζητά πλήρη κατάργηση του ορίου εισόδου, κάτι το οποίο αποκλείεται από την κυβέρνηση με το σκεπτικό ότι θα μπει στη Βουλή… κάθε καρυδιάς καρύδι, ενώ ελλοχεύουν εθνικοί κίνδυνοι για τη Θράκη.

Σημειώνεται ότι με την πρωτοβουλία αυτή δεν τίθεται θέμα για τα εθνικά ζητήματα, καθώς το 2,5% θεωρείται και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπως διαβεβαίωσε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, “όριο ασφαλείας”.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε ζητήσει το 3%, αλλά επαναλαμβάνω ότι το ‘όριο ασφαλείας’ είναι το 2,5%. Το έχω συζητήσει με ανθρώπους του πολιτικού πεδίου, που ξέρουν τα πράγματα. Το συζητούσα πρόσφατα και με τον κ. Φώτη Κουβέλη. Ήθελα να πάρω την άποψη του. Το κουβέντιασα σε μία τυχαία συνάντηση και με βουλευτή του ΚΚΕ», είπε.

Σχετικά άρθρα