Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κοτζιάς στη Μογγολία για τη Σύνοδο Κορυφής της Συνάντησης Ασίας-Ευρώπης

Ο Κοτζιάς στη Μογγολία για τη Σύνοδο Κορυφής της Συνάντησης Ασίας-Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μογγολία, Νίκος Κοτζιάς, Σύνοδος Κορυφής της Συνάντησης Ασίας-Ευρώπης (Asia – Europe Meeting), Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει στην 11η Σύνοδο Κορυφής της Συνάντησης Ασίας-Ευρώπης (Asia – Europe Meeting, ASEM), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της φιλοξενούσας χώρας Μογγολίας, την Ουλάν Μπατόρ.

Στην 11η Σύνοδο Κορυφής, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση 20 ετών από την έναρξη του Διαλόγου μεταξύ ευρωπαϊκών και ασιατικών κρατών, 51 κράτη-εταίροι θα συζητήσουν για το μέλλον της συνεργασίας ASEM και την ενίσχυση των τριών πυλώνων αυτής, τον πολιτικό, τον οικονομικό και τον πολιτιστικό.

Επίσης, στη Σύνοδο θα διερευνηθούν οι δυνατότητες προώθησης της συνδεσιμότητας Ευρώπης-Ασίας, ως του πλέον βασικού προσδιοριστικού στοιχείου της συνεργασίας αυτής.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, έχουν προγραμματισθεί διμερείς συναντήσεις του κ. Κοτζιά με τους Πρωθυπουργούς ή Υπουργούς Εξωτερικών της Μογγολίας, της Αυστραλίας, της Δημοκρατίας της Κορέας, της Καμπότζης, του Μπαγκλαντές και της Σιγκαπούρης.

Σχετικά άρθρα